Počela nova školska godina uz manje probleme

Izvor: Bor030.net, 01.Sep.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela nova školska godina uz manje probleme

Nova školska godina u osnovnim i srednjim školama počela je danas. Uprkos najavama da će biti masovnijeg štrajka prosvetnih radnika, nastava se odvija nesmetano u 93 odsto škola, dok je u preostalih 7 odsto nastava obustavljena ili su časovi skraćeni, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Prema podacima dobijenim od školskih uprava, do 10 sati od 1 764 škole u Srbiji nastava je potpuno obustavljena u 96, a časovi su skraćeni u 29, što iznosi 7 odsto od ukupnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Bor030.net << broja škola.

Od četiri reprezentativna sindikata u prosveti 1. septembra 2014. godine štrajk upozorenja započela je jedino Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, koja, između ostalog, zahteva da se iz najavljenog smanjenja zarada zaposlenih u javnom sektoru izuzmu prosvetni radnici.

(Tanjug/Bor030)
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Štrajk prosvetnih radnika,   Skraćeni časovi

Nastavak na Bor030.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Bor030.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Bor030.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.