Pobede Mančestera i Arsenala

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Jan.2011, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede Mančestera i Arsenala

Englezi naravno nisu pauzirali za Novu godinu. Naprotiv, na Ostrvu su igrani mečevi 20. kola Premijer lige, a prvi meč u 2011. godini odigrali su Vest Bromvič Albion i Mančester Junajted u Birmingemu. Slavili su gosti koji su zadržali lidersku poziciju, ali nije bilo baš tako lako.

Doduše, Mančester je došao u vođstvo vrlo rano, još u trećem minutu golom Vejna Runija. Ipak, već u 14. minutu Morison je doneo izjednačenje. Runi je bio centralna figura meča, asistirao je Čikaritu Hernandezu u 75. minutu za novo vođstvo Junajteda. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat. Nemanja Vidić je odigrao ceo meč, a zaradio je žuti karton u 90. minutu.
Liverpul je najavio da bi ova godina ipak mogla da bude drugačija od prethodne, koju su završili porazom. Redsi su slavili posle preokreta, iako je Bolton na poluvremenu imao prednost, posle gola Dejvisa u 43. minutu.

Izjednačenje je doneo Tores u 49. minutu, a u završnici meča usledila je erupcija oduševljenja posle gola Džoa Kola za važna tri boda. Srpski reprezentativac Milan Jovnović drugi put uzastopno nij bio ni na klupi.
Mančester Siti je još jednom osvojio tri boda posle minimalca, koji je golom u 34. minutu obezbedio Džonson. Aleksandar Kolarov je bio u startnoj postavi, a u 58. minutu umesto njega Manćini je na teren poslao Zabaletu.

Stouk je relativno lako slavio protiv Evertona na domaćem terenu (2:0), a još ubedljiviji je bio Sanderlend...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.