Planovi Porschea do 2017. godine

Izvor: B92, 15.Apr.2012, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planovi Porschea do 2017. godine

Porsche će u narednih pet godina ponuditi tržištu nove generacije aktuelnih automobila, ali i nekolio potpuno novih modela.

Prema pisanju Automobile Magazine-a najpre će se tokom 2012. godine pojaviti sledeća genaracija Caymana.

Očekuje se da će ovaj automobil preuzeti pogonske agragate iz najnovijeg Boxstera, što znači da će u ponudi biti 2.7 litarski šestocilindrični motor od 265 ks, u slabijoj, i 3.4 litarski šestocilindraš od 315 ks u snažnijoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << verziji.

Porsche će 2013. predstaviti redizajniranu Panameru.

Nova verzija imaće između ostalog preoblikovane branike i restilizovane svetlosne grupe, a, osim standardnog modela, kupcima bi mogla da bude ponuđena i u kabriolet varijanti.

Iste godine očekuje se i model 918 Spyder, kao i potpuno novi crossover Macan, koji bi predstavljao manju verziju Cayenna, a bio bi baziran na Audiju Q5.

Za 2016. planiran je redizajnirani Cayenne, kao i novi model Cayenne kupe, koji bi se na tržištu suprotstavio BMW-u X6.

Godinu dana kasnije, očekuje se još jedan novi automobil – Pajun, odnosno Panamera Junior. O ovom vozilu se za sada zna vrlo malo, osim da će se proizvoditi u dva ili tri karoserijska oblika.

Pročitajte o novom Boxsteru.

Pročitajte o novoj verziji modela Porsche Cayenne GTS.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedam miliona Amerikanaca ostaje bez novih automobila

Izvor: AutoBlog, 15.Apr.2012

Sudeći po National Automobile Dealers Association (NADA), visoke cene automobila prouzrokovane novom tehnologijom sa kojom je smanjena potrošnja, rezultiraće time da čak sedam miliona Amerikanaca neće biti u stanju da kupi novi automobil. Novi standardi, koji zahtevaju da svaka kompanija pruži...

Nastavak na AutoBlog...

Planovi Porschea do 2017. godine

Izvor: medio.rs, 15.Apr.2012

Porsche će u narednih pet godina ponuditi tržištu nove generacije aktuelnih automobila, ali i nekolio potpuno novih modela.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.