Izvor: Vostok.rs, 16.Jul.2011, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peterburško ostrvo „Nova Holandija“ oto za posetioce posle 300 godinavoren

16.07.2011. -

Peterburško ostrvo „Nova Holandija" se prvi put posle 300 godina otvara za posetioce. Do kraja leta će biti otvoren park sa izložbenim prostorima za savremene umetnike, sportskim terenom, kafićima i prvom u severnoj prestonici gradskom društvenom baštom. Prema zamisli autora projekta „Nova Holandija" to je samo prva etapa budućeg razvoja, a takođe eksperiment zbog kojeg će se na tom mestu okupiti društvo zainteresovanih ljudi.

Kompleks arhitektonskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << spomenika 18.veka, ostrvo Nova Holandija, je ograničen od istorijskog centra Petrograda sa dva kanala i rekom. Osnovan je 1719.godine, a već 1721. je Petar Prvi otvorio ovde prvo rusko vojno pristanište, tako da je skoro 300 godina ostrvo služilo vojsci i bilo zatvoreno za široku publiku.

Izvor: Golos Rossii
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.