POŽAREVLJANE VOZE NOVI AUTOBUSIMA

Izvor: Kurir, 13.Jun.2011, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAREVLJANE VOZE NOVI AUTOBUSIMA

BEOGRAD - Građani Požarevca, Braničevskog okruga i pojedinih mesta u borskom i pomoravskom okrugu, od danas će se voziti u 12 novih autobusa koje je proizveo domaći proizvođač "Ikarbus" za prevoznika "Veolia Transport Litas".

Kompanija "Veolia" je, predstavljajući najsavremenije autobuse na požarevačkom hipodromu, ujedno proslavila pet godina od kada je preuzela kompaniju "Litas" Požarevac i počela svoje investicije u Srbiji.

"Veolia" je u dosadašnjem petogodišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << investicionom ciklusu nabavila čak 73 nova autobusa opremljenih, u skladu sa evropskim i svetskim standardima, motorima "Euro četiri" i "Euro pet" standarda, koji omogućavaju značajno smanjenje zagađivanja i buke.

Direktor Veolia Transport Srbija Klas Gothold istakao je da novi autobusi i druga ulaganja jasno ukazuju da je "Veolia" ozbiljan investitor od čijeg dolaska u Srbiju svi imaju koristi - od putnika, zaposlenih, do domaćih proizvođača autobusa.

Gothold je izrazio uverenje da će se čitav Braničevski region brže ekonomski razvijati kada bude postojala bolja povezanost između različitih mesta u njemu.

U "Veoliji" ističu da trenutno prevoze oko osam miliona putnika, sa 140 domaćih i međunarodnih polazaka.

"Veolia Transport" je prisutna u Srbiji od kraja 2006, kada je kroz proces privatizacije kupila većinski deo akcija AD Litas Požarevac.

Veolia Transport (bivši Koneks) je ogranak međunarodnog transporta francuske multinacionalne kompanioje Veolia Envajorment.
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Bor

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Požarevljani dobili 12 novih autobusa

Izvor: Glas javnosti, 14.Jun.2011, 07:02

BEOGRAD - Građani Požarevca, Braničevskog okruga i pojedinih mesta u borskom i pomoravskom okrugu, od juče se voze u 12 novih autobusa koje je proizveo domaći proizvođač "Ikarbus" za prevoznika "Veolia Transport Litas"...Kompanija "Veolia" je, predstavljajući najsavremenije autobuse na požarevačkom...

Nastavak na Glas javnosti...

Veolija nabavila 12 novih autobusa

Izvor: Capital.ba, 14.Jun.2011

POŽAREVAC, Saobraćajno preduzeće Veolija transport Litas iz Požarevca preuzelo je 12 novih autobusa, koje je proizveo beogradski Ikarbus. Veolija je za pet godina od preuzimanja požarevačkog Litasa u investicionom ciklusu nabavila ukupno 73 nova autobusa. 'Novi autobusi i druga ulaganja jasno...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.