POREZ  ZA VEŠTICE!

Izvor: Kurir, 03.Jan.2011, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POREZ ZA VEŠTICE!

BUKUREŠT - Ako ste pomislili da je kriza prošla s dolaskom nove godine, preporučujemo vam da se ozbiljno zamislite! Jer - u Rumuniji, u našem komšiluku, uveli su porez i vešticama! Verovali ili ne, nije nikakva bizarna priča, već zvanični državni zakon koji je stupio na

BUKUREŠT - Ako ste pomislili da je kriza prošla s dolaskom nove godine, preporučujemo vam da se ozbiljno zamislite! Jer - u Rumuniji, u našem komšiluku, uveli su porez i vešticama!
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Verovali ili ne, nije nikakva bizarna priča, već zvanični državni zakon koji je stupio na snagu 1. januara ove godine: da bi napunili polupraznu državnu blagajnu, rumunski poslanici izglasali su krajem prošle godine zakon po kom će veštice - plaćati porez na platu!

Koliko da znate, zakon je izglasan upravo onog dana kada se nesrećni radnik rumunske radio-televizije bacio s balkona parlamenta zbog „mera štednje“ koje su uveli članovi nove vlade.

Osim veštica, porez će od ove godine plaćati i astrolozi, ali i osobe koje se bave balsamovanjem mrtvih, sobari i - instruktori vožnje!

- Baciću čaroliju na Vladu koristeći crni biber i kvasac kako bih izazvala razdor - zapretila je veštica Bratera pre stupanja kontroverznog zakona na snagu.

Izgleda da nije bila obaveštena da Vlada predlaže zakon, a parlament ga usvaja glasanjem... U svakom slučaju, od danas mora da podnosi svom knjigovođi svakodnevne izveštaje...

A čini? Pa možda će one početi da deluju posle praznika. Videćemo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.