Ove godine isporučiće se 1.2 milijarde pametnih telefona

Izvor: TehnoMagazine.com, 29.Maj.2014, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove godine isporučiće se 1.2 milijarde pametnih telefona

IDC je objavio nove prognoze vezane za broj isporuke pametnih telefona u svetu koja bi mogla dostići 1.2 milijarde uređaja pre kraja godine, odnosno 23.1 % više nego prošle godine.
Kao što je i očekivano Android i dalje ima veliku većinu tržišta, odnosno 80.2%, a slede ga iOS sa 14.8% i Windows Phone sa 3.5%. Novi talas rasta prodaje uređaja očekuje se u zemljama u razvoju, Indiji, Indoneziji >> Pročitaj celu vest na sajtu TehnoMagazine.com << i Rusiji.
Ramon Llamas iz IDC-a kaže kako će se u periodu od sada pa do 2018. godine, broj isporuke pametnih telefona više nego udvostručiti, a Kina će zauzeti gotovo trećinu isporuke u 2018.
Windows Phone polako uzima sve veći deo tržišta, a očekuje se kako će do 2018. godine WP zauzeti oko 6.4% tržišta, za razliku od iOS-a koji bi mogao imati 13.7%, a Android oko 77.6%.
Najveći gubitnik u čitavoj priči je ponovo BlackBerry čije tržište drastično opada i do 2018. godine mogao bi držati tek 0.3% ukupne isporuke pametnih telefona.

 
(TehnoMagazine.com)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na TehnoMagazine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TehnoMagazine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TehnoMagazine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.