Otvaranje Muzeja jezika i pisma događaj godine u Loznici

Izvor: Glas javnosti, 04.Jan.2012, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvaranje Muzeja jezika i pisma događaj godine u Loznici

LOZNICA - Direktorka centra za kulturu "Vuk Karadžić" iz Loznice Dajana Đedović kao kulturni događaj u Loznici 2011. godine izdvojila je otvaranje Muzeja jezika i pisma u Tršiću, rodnom mestu reformatora srpskog jezika Vuka Karadžića.

"To je događaj, koji je obeležio kulturu ne samo u Loznici, nego i mnogo šire. Njegovim otvaranjem, Tršić je dobio novi izgled i kvalitet, a pored toga muzej je od aprila kada je otvoren, posetilo više od 20.000 posetilaca uz brojne pozitivne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << komentare i predloge za nove sadržaje", rekla je Đedovićeva.

Ona je dodala da loznički Centar za kulturu od 2007. godine radi na redefinisanju i revitalizaciji znamenitog mesta Tršić, od otvaranja novih sadržaja na Saborištu, preko konzervatorskih radova na Vukovoj kući i okućnici, pa do otvaranja Muzeja.

Sumirajući rezultate rada Centra u 2011, Đedovićeva je kao najznačajnije navela boravak prve stanovnice Kuće pisaca u Tršiću, španske spisateljice Izabel Nunjes, saborsku besedu Angele Rihter, prve strankinje besednice na Vukovom saboru, kao i završetak druge faze na obnovi scene Vukovog doma kulture u Loznici.

Istakla je da je i u 2011. godini ostvarena veoma uspešna saradnja sa Ministarstvom kulture i Gradskom upravom Loznice.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.