Orlovi u Helsinkiju: Ivana čeka „onaj skok“

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Jun.2012, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orlovi u Helsinkiju: Ivana čeka „onaj skok“

Na Prvenstvu Evrope u Helsinkiju (Finska), od 27. juna do 1. jula, učestvovaće 11 srpskih atletičara, sedam muškaraca: Dragutin Topić (vis), Emir Bekrić (400 m prepone), Goran Nava (1.500), Mihail Dudaš, Igor Šarčević (desetobojci), Asmir Kolašinac, Božidar Antunović (bacači kugle) i četiri devojke: Dragana Tomašević (disk), Ivana Španović (dalj), Marina Munćan (1.500) i Tatjana Jelača (koplje). >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
Žurnal ih predstavlja kroz tri identična pitanja:
1) Prvi deo sezone?
2) Iskustva sa dosadašnjih prvenstava Evrope?
3) Očekivanja u Finskoj?
1) Od početka sezone učestvovala sam na nekoliko mitiga: Daegu, Šangaj, Oslo, Velenje... Najbolji rezultat ostvarila sam u finalu Kupa Srbije 2. i 3. juna od 6,64 metra.
Imala sam pauzu od 10 meseci zbog povrede stopala. Bez obzira na sve, na tri  takmičenja sam skočila dalje od 6,50 metara što je dovoljan pokazatelj ujednačenosti i vrednosti skokova – objašnjava Ivana Španović, nacionalna rekorderka (6,78 m). – Učešća u Dijamantskoj ligi doprinela su da se što bolje fizički, ali i psihički pripremim za ovo što predstoji.
2) Iz juniorskih dana nosim srebrnu medalju. Pred svojom publikom u Novom Sadu skočila sam tada lični rekord od 6,71 metar, što me je dovelo do 2. stepenice na postolju. Bila sam i svetska juniorska prvakinja, pa mi iskustvo s velikih takmičenja ne nedostaje. Iz Barselone 2010. sa Šampionata Starog kontinenta za seniore beležim veliko finale – 8. mesto.
Apetiti rastu. O finalu razmišljaš isto koliko i o mestu na postolju. Slučajnosti ne postoje, a ukoliko se šansa pruži, vođena saznanjima sa dosadašnjih nastupa na velikim takmičenjima – iskoristiću je.
3) Sve je spremno za još jedan izazov.Uzbuđena sam što sam ponovo među elitom i što posle 10 meseci pauze, kako rekoh, radim ono što najviše volim – izazivam sebe, postavljam nove granice.
Od početka sezone potpuno nepotrebno sama sebi stvaram pritisak da nešto moram. Kada se setim Daegua i odustajanja od nastupa na Prvenstvu sveta, molila sam Boga da se samo oporavim i da se vratim na stazu sto pre. Podsetivši sebe na to s vremena na vreme potvrđujem sebi da vreme radi za mene. Uživaću u takmičenju i čekati 'onaj skok'.
Bez obzira sto ne skačem na svom terenu, kao pre tri godine u Novom Sadu, osećam istu dužnost prema narodu kome pripadam i podršci koju imam, da 27. juna u kvalifikacijama i 28. u finalu – pružim maksimum!
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.