Opera browser na Sony televizorima

Izvor: B92, 21.Jan.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opera browser na Sony televizorima

U toku je trend dodavanja mrežnih funkcija TV uređajima, pa je tako Sony u skladu sa svojom strategijom koja je bila očigledna i na ovogodišnjem CES-u, sklopio dogovor sa norveškom firmom Opera da njihov browser bude ugrađen u buduće "pametne" Sony Bravia TV i BluRay uređaje.

Izvor: Benchmark




Opera će biti nadogradnja već postojećeg prilično dobro implementiranog Bravia Internet Video sistema i ponudiće zaokruženo rešenje za surfovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << internetom, sa podrškom za nove standarde tipa HTML5, HbbTV i OIPF.

Ovo partnerstvo nije iznenađujuće ako se uzme u obzir da je još 2007. godine Opera bila zvanični browser i na Sony BRAVIA Internet Video Link uređajima, koji su se mogli kupiti kao dodaci za postojeće TV aparate.

U tom slučaju Opera tehnologija bila je korišćena samo za pristup internet video sadržaju, ali ovaj put je to već potpuno ravnopravni browser u rangu sa softverskim rešenjem za desktop računare.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Opera na Sony televizorima

Izvor: ITsvet.com, 21.Jan.2011

Proizvođač televizora, kompanija Sony je najavila da će Opera pretraživač ugraditi u svoje Sony Bravia TV aparate kao i Blu ray plejere. Ideja je da se donese više interaktivnih komponenti povezanim kućnim korisnicima nudeći Opera pretraživač na Sony uređajima. Softverska razvojna oprema...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.