Oland priteran uza zid pred konferenciju za novinare

Izvor: Press, 14.Jan.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland "priteran uza zid" pred konferenciju za novinare

Na konferenciji za štampu koju će održati danas po podne, a koja je zamišljena kao "odskočna daska" posle katastrofalnog kraja 2013. godine, na kojoj će objaviti nove ciljeve i reforme pred 600 francuskih i stranih novinara, Oland bi mogao biti prinuđen da se pravda odgovarajući na pitanja o svom privatnom životu, navodi francuski list "Mond".

Bliski saradnici francuskog predsednika ističu, međutim, da medijski navodi o najnovijoj Olandovoj aferi ne bi trebalo da utiču na današnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << konferenciju za štampu, pošto je reč o isključivo ličnom pitanju.

Dok neki smatraju da bi stvari trebalo razjasniti, mnogi savetuju Olandu da se drži tona svog prošlonedeljnog saopštenja i stava da se njegov privatni život mora poštovati, prenosi list "Parizjen".

Francuski dnevnik "Figaro" navodi da je šef države rekao jednom od svojih saradnika da će odgovoriti i na pitanja o navodnoj aferi sa Geje, i da je tokom vikenda sa savetnicima "oblikovao" odgovor, koji bi trebalo da se zasniva na jasnom odvajanju javnog od privatnog života.

Francuski magazin "Kloze" (Closer) objavio je u petak na sajtu da Oland ima aferu sa Geje, uz obećanje da će tu tvrdnju potkrepiti fotografijama u svom štampanom izdanju, propraćenom sa sedam stranica o aferi 59-godišnjeg francuskog predsednika. 

Dnevnik "Parizjen" je, u međuvremenu, na svom sajtu objavio da je, skrhana nakon objavljivanja medijskih navoda o Olandovoj "aferi", njegova sadašnja partnerka Valeri Trirveler smeštena u bolnicu čim je čula tu vest, a prema najnovijim informacijama, u bolnici će ostati još nekoliko dana.

Navodna afera Oland-Geje dobila je juče i novi zaplet pošto su mediji objavili da se francuski predsednik sa glumicom viđao u stanu koji je povezan sa korzikanskom mafijom.

Za razliku od svog prethodnika Nikole Sarkozija, Oland je uvek odbijao da svoj privatni život iznosi u javnost, ali su zanimljive epizode iz njegove privatnosti ipak više puta isplivavale uz veliku medijsku buku, i to u često u odlučujućim trenucima za političku ofanzivu socijalističkog predsednika.

Oland, koji je i dalje veoma nepopularan među Francuzima, posle afere "Leonarda", neuspeha u smanjenu nezaposlenosti i negodovanja zbog fiskalnih mera, sada želi da okrene stranicu, navodi "Figaro", uz ocenu da će on danas, i pored rizičnih pitanja novinara koja ga očekuju, pokušati da popravi štetu nanetu najnovijim skandalom.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.