Od Nove godine nove cene parkiranja u Novom Sadu

Izvor: Novine novosadske, 21.Nov.2012, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Nove godine nove cene parkiranja u Novom Sadu

parking-servis-kaznaOd 1.januara 2013. godine sat vremena parkiranja u crvenoj zoni koštaće 55 umesto dosadašnjih 45 dinara, dok će parkiranje u plavoj zoni stajati 45 umesto 35 dinara, najavljeno je danas iz JKP “Parking servis”. Novina je >> Pročitaj celu vest na sajtu Novine novosadske << da će biti uvedena i bela zona u kojoj će parkiranje koštati 30 dinara.

“Bela zona je deo plave zone koja je najmanje bila opterećena vozilima. Tako da je deo plave zone u stvari pojeftinio 5 dinara. Belom zonom želimo da stimulišemo vozače da parkiraju u njoj jer je jeftinija, što će doprineti rasterećenju parkiranja. Više ima mesta u beloj nego u crvenoj zoni”, izjavio je Milan Kostić, direktor “JKP Parking servis” i dodao da je to planirana korekcija cena.
“Ovom korekcijom ne krpimo budžet već želimo da postignemo ravnomernije parkiranje u gradu”, istakao je on.
On je dodao da će stanarske parking karte pojeftiniti 30 odsto. Tako će njena nova cena na mesečnom nivou iznositi 130 umesto dosadašnjih 186 dinara. Takođe, on je najavio da će biti uvedena i posebna parking karta koja će stajati 900 dinara, a zameniće dosadašnju doplatnu kartu čija je cena bila 1.000 dinara.
Govoreći o dugovima koje zatekao 3.jula kada je preuzeo dužnost direktora, Kostić je rekao da su dugovanja preduzeća iznosila 110 miliona dinara.
“Petog jula na naplatu nam je stigla prva rata kredita od 772.382 evra koji je podignut u martu. Rata je iznosila 4,6 miliona dinara, a zanimljivo je da celokupan kredit Razvojne banke potrošen do jula meseca. Moram da naglasim da nam Razvojna banka izašla u susret, tako da je rata sada 3,1 milion dinara mesečno”, kazao je on.
“Od ovog kredita moglo je da se kupi devet pauk vozila koja su nam preko potrebna, jer su postojećih šest istrošena i stara”, rekao je Kostić i naglasio da ovo preduzeće planira da nabavi nova pauk vozila.
Kostić je kazao da se neće odustati od izgradnje podzemne garaže na Trgu republike.
“Urađena su ispitivanja podzemnih voda i očekujemo da će do kraja godine biti urađena projektna dokumentacija. Po njenoj izradi i posle razgovora sa čelnicima grada od kojih ćemo tražiti finansijsku podršku znaćemo koliko će njena izgradnja koštati i kada će biti sagrađena”, rekao je Kostić.
Kada je reč o iznajmljivanju bicikla, on je najavio postavljanje jedne ili dve nove biciklane, kao i automatizovanje svih postojećih sedam.
Izvor: RTV
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.