Novogodišnji ukras

Izvor: Dzungla.org, 26.Dec.2012, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnji ukras

Svaki od ukrasa ima svoju simboliku: zvončići predstavljaju radost, zvezda magiju svemira, šišarka plodnost i materinstvo, anđeli simbolizuju duševnu čistoću, blagost, ljubav i mir među ljudima

JELKE SU najlepši novogodišnji i božićni ukras. Kako ćete okititi jelku stvar je ukusa, dovitljivosti i materijalnih mogućnosti. Svaki od ukrasa ima svoju simboliku: zvončići predstavljaju radost, zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << magiju svemira, šišarka plodnost i materinstvo, anđeli simbolizuju duševnu čistoću, blagost, ljubav i mir među ljudima.
Bitna je i boja ukrasa, a jelku okitite vašom omiljenom bojom. Novogodišnja groznica može da bude jako stresna i zato je važno da u kući dominira zelena, jer je to boja koja smiruje.
Prema feng šuiju bela je „boja bez života“, odnosno „boja bez boje“, pa nije preporučljivo da je koristite u ovakvim prilikama.
Ipak, ukoliko kitite belu jelku, vodite računa o tome da ne mešate više od tri boje ukrasa. Ukoliko se opredelite za belu jelku, idealna boja ukrasa je plava. Veruje se da crvena boja štiti od negativne energije i da simbolizuje radost, sreću, uživanje, ali i duboku strasnu ljubav. Crvena boja ukrasa idealno se slaže uz zlatnu. Plava boja je simbol duhovnosti, saosećajnosti, vernosti i nežnosti. Ljubičasta boja simbolizuje vernost, istinitost, ljubav i patnju. Jelka okićena ukrasima ove boje može da deluje zaista ekskluzivno.

Zanimljivosti
Najpoznatija novogodišnja jelka nalazi se ispred Rokfeler centra u Njujorku. Okićena je sa 30.000 ekoloških LED lampica. Na njenom vrhu nalazi se božanstvena svarovski kristalna zvezda. Svake godine održava se svečana ceremonija palenja sijalica na ovoj jelki.
Plutajuća jelka postala je simbol novogodišnjih i božićnih praznika u Rio de Žaneiru. Visoka je 85 metara i teška 530 tona. Godine 2010. bila je okićena sa 3,3 miliona mini lampi i reflektora koji proizvode petnaest različitih svetlosnih ciklusa. Osvetljenje na ovoj jelki svečano se pali 4. decembra, uz vatromet i gori svake noći do 6. januara.
Čudesne jelke prave se od murano stakla u Veneciji. Najvišu jelku od ovog prelepog stakla dizajnirao je Simon Čendese. Bila je izložena 2007. godine na Trgu Svetog Marka u Veneciji.
(Izvor: Novosti)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.