Novogodišnje ludilo: Razmenjeno oko 140 miliona SMS poruka!

Izvor: Press, 02.Jan.2011, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnje ludilo: Razmenjeno oko 140 miliona SMS poruka!

Prema podacima domaćih provajdera, u novogodišnjoj noći i prvog dana januara u Srbiji je razmenjeno oko 140 miliona SMS i MMS poruka!
Više od polovine svih novogodišnjih poruka „prešlo" je preko mreže MTS-a, i to čak 71 milion poruka.
- Kao i prethodnih godina, najveći broj poruka kroz MTS mrežu prošao je u periodu od 20 časova 31. decembra do 6 sati ujutru 1. januara, kada je razmenjeno gotovo 20 miliona SMS-ova - saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je iz ove kompanije.
Na drugom mestu sa oko 35,6 miliona poruka nalazi se „Vip", dok je „Telenor" preneo nešto manje od 32,7 miliona poruka. Međutim, od ponoći do prvih jutarnjih časova korisnici „Telenora" primili su i poslali oko milion poruka više nego „Vipovi" korisnici.
- Samo u satu najvećeg SMS saobraćaja, između ponoći i 1 sat ujutru, poslato je 4,3 miliona poruka - saopšteno je iz „Telenora", dok u „Vipu" tvrde da su od ponoći do dva ujutru imali oko 3,4 miliona poruka. „Vip" je saopštio da će dva miliona dinara od novogodišnjih poruka dati za nabavku zvučnih semafora u pet gradova Srbije kako bi se olakšalo kretanje ljudi oštećenog vida.
Kao i prethodnih, i ove godine bilo je cirkularnih SMS poruka sa čestitkama i željama, pa se dešavalo da ista poruka stigne jednoj osobi od nekoliko različitih ljudi.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.