Novogodišnja rasveta u Žitištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2014, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnja rasveta u Žitištu

Danas je na svečan način puštena u rad novogodišnja rasveta na kući Đure Šijana iz Žitišta. Ovom manifestacijom obeleženo je 15 godina kako Đuro na ovaj način obeležava Novogodišnje praznike

Pred oko 700 građana iz svih mesta žitištanske opštine, program su otvorili članovi kulturno umetničkog društva "2. oktobar", a nakon njih prisutnima se obratio Đuro Šijan koji se zahvalio rodbini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prijateljima i komšijama koji mu pomažu da kuća svake godine sve lepše izgleda.

Šijan se zahvalio udruženjima žena iz Žitišta i Torka koje su za sve prisutne pripemile razne slane i slatke đakonije, udruženju "Podrgrmeč" čiji su članovi za starije posetioce skuvali vino. Šijan se zahvalio i Turističkoj organizaciji opštine Žitište na velikoj podršci koju je dobio za obeležavanje ovog jubileja.

Nakon odbrojavanja Đuro je sa prisutnom decom upalio novogodišnju rasvetu koja je ove godine sačinjena od 15 segmenata koji su sastavljeni sa preko 100 ukrasa, ovogodišnji ukrasi troše preko 10 kilovata električne energije za čije je snabdevanje postavljen poseban elektro vod.

Pored ukrašene kuće, na veliko iznenađenje posetioca okićene su kuće u komšiluku, postavljena je vetrenjača, đeram, velika jelka, delfini, voz Ćiro, stara kola, a pet Deda Mrazova je bilo angažovano na fotografisanju sa decom u saonicama koje vuku svetleći irvasi.

Za zabavu su bili zaduženi Boris Petrović i Magdalena Lena koji su dobrom svirkom zagrejali sve prisutne a vatrometom i podelom novogodisnjih paketića završena je ova manifestacija.

Predstava "Potraga za Deda Mrazom" zbog hladnog vremena i stvaranja leda na bini je odložena za ponedeljak, kada će sva deca pomoći prasićima da pronađu Deda Mraza. Predstava će biti igrana u zgradi opštine Žitište u velikoj sali u 15 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.