Izvor: Vesti.rs, 07.Dec.2011, 02:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnja hronika KAKO I KUDA U NAJLUDJOJ NOĆI

Novogodišnja hronika
KAKO I KUDA U NAJLUDJOJ NOĆI

Nova godina se bliži. Sva je prilika da će Beograd biti u pazničnom ruhu sve do Sv. Save koji se praznuje 27.januara rečeno je u gradskim službama koje vode brigu da Beograd u prazničnoj noći bude kao i sve druge svetske metropole. Svi poslovi oko uredjenja Beograda trebalo bi da budu gotovi do 19. decembra. O tome gde da dočekamo 2012. brinu se mnogi. Informacije o tome mogu se naći i na internetu, na mnogobrojnim portalima. Posebnu pažnju privlaći najkompletniji od njih portal www.doceksrbija.com koji je posebno orjentisan na inostrane goste, kao i one koji najludju noć žele da provedu u inostranstvu. Na ovom portalu možete naći za Vas najbolji provod u “najluđoj noći”. Na ovom portalu možete videti sve ponude koje vam stoje na raspolaganju, a u ponudi su turistički aranžmani, restorani, splavovi, klubovi, hoteli. Ovaj portal sadrži sve interesantne ponude gde da se zabavite za doček 2012. koja se impozantno dočekuje u našoj sredini!
Nije zanemarljivo, i sa finansijsko efekta, to što ćemo imati dosta stranih gostiju upravo u najludjoj noći. Naš glavni grad će posetiti prijatelji iz zemalja u okruženju, iz EU, pa čak i iz daleke Amerike. Nije slučajno rečeno da se dobar glas daleko čuje, a mladi iz stranih zemalja upravo žele provod u prestonom Beogradu, koji će dočekati putnike namernike iz Slovenije, a oni posebno vole Beograd, mlade iz Rumunije, Francuske, Hrvatske, Rusije, Makedonije. Svi oni će biti dobro ugošćeni i zasigurno će poneti lepe utiske iz Beograda.
Veliku brigu da grad izgleda dobro imaju gradske službe, no pre svih sekretarijat za komunalno-stanbene i sekretarijat za inspekcijske poslove, koji će uložiti povećanu ažurnost da se gradjani prijatno osećaju. Posebno je zanimljivo osvetljavanje Beograda tzv. Led rasvetom, po prvi put na ovaj način što će minimizirati utrošak električne energije, dok rasveta kao takva mnogo lepše izgleda od predhodnih. Glavne gradske ulice biće okićene tom rasvetom, posebno Knez Mihajlova, Bulevar Aleksandra Karađorđevića, ulica kralja Milana, od Trga Nikole Pašića pa do Cvetkove pijace, i mnoge druge beogradske ulice u centralnoj zoni od Nemanjine, Beogradske, Svetogorske, od Kalemegdana pa do Slavije, u Zemunu Gospodarska i druge. Zanimljivo je da će montiranje same rasvete i njeno demontiranje koštati gradsku kasu oko 30.miliona dinara, a na poslovima će biti angažovani radnici preduzeća „Javna rasveta“. Priprema za slavlje je otpočela, pripremite se i vi na vreme. www “DocekSrbija.com. Priredio i izbor izvršio: Pedja Milenković