Novi korisnici Slobodne zone u Pirotu

Izvor: RTS, 12.Feb.2015, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi korisnici Slobodne zone u Pirotu

Jedna od najvećih investicija u Srbiji prošle godine vredna 215 miliona evra, bilo je otvaranje nove "Mišlenove" fabrike u Pirotu "Big Tigar". Do kraja godine uposliće 500 radnika, a uskoro će početi da radi u granicama Slobodne Zone Pirot.
Nova Mišlenova fabrika "Big Tigar" omogućiće povećanje obima proizvodnje za 50 odsto. S obzirom na to da su proizvodi namenjeni svetskom tržištu, poslovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u okviru Slobodne Zone Pirot od velikog je značaja za ovu kompaniju, ali i pirotsku Zonu.

"Mi smo pre godinu ipo dana dobili od Vlade Republike Srbije dozvolu da  izvrši proširenje  za novu investiciju Tigra. To znači da će "Tigar Tajers" sa svim svojim kapacitetima i novoproširenim i onim koje planira u budućnosti, raditi u granicama Slobodne Zone, znači radiće u režimu Slobodne Zone bez plaćanja PDV-a i carine za uvozno-izvozne poslove", kaže direktor Slobodne Zone Pirot dr Dragan Kostić.
Komisija sastavljena od predstavnika sedam ministarstava, trenutno proverava da li novi korisnici ispunjavaju uslove za početak rada u Slobodnoj  Zoni Pirot.
"Na našu sreću uglavnom se radi o novim objektima, tako da tu nema nikakvih problema. Juče smo prvi radni dan  imali u "Big Tigru". Obišli smo halu, to područje i tu je zaista sve u redu. I na osnovu toga, ja predpostavljam da  ćemo mi doneti zaključak da se ministru finansija predloži da donese rešenje za početak rada", kaže direktor uprave za Slobodne Zone Milan Ristić.
Osim "Big Tigra" još nekoliko malih i srednjih preduzeća, koristiće pogodnosti pirotske zone.
"U poslednjih nekoliko godina naš izvoz se veoma povećao, kao i proizvodni procesi, i sada je došlo do potrebe za proširenjem upravo ovde u Slobodnoj Zoni. U toku je izgradnja hale od dve hiljade kvadrata", kaže Anđelka Ilić, "D  kompani".
Inače, Slobodna Zona Pirot jedna je od najuspešnijih u Srbiji ali i među 50 najboljih u svetu. U granicama Zone radi preko pet hiljada radnika, a samo prošle godine ostvarila je ukupan promet od preko 700 miliona evra.
rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.