Novi VW Polo GTI

Izvor: Autoportal.rs, 26.Sep.2014, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi VW Polo GTI

"Mlađi brat Golfa", kako ga mnogi zovu, će za narednu godinu doneti nove agregat, bar kada je najjača verzija u pitanju, ali i neke stilke i dizajnerske promene.

Ako je model Polo "mlađi brat" Volkswagen Golfa, onda je i GTI verzija takođe neka vrsta "manjeg" GTI Golfa. Model koji će se na tražištu naći od naredne godine će pored osveženog izgleda nositi i novi motor. Umesto dosadašnjeg agregata zapremine 1.4 litara u novi Polo GTI će se ugrađivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << motor zapremine 1.8 litara.

Ovaj agregat dolazi iz nove Volkswagen familije motora koja nosi oznaku EA888, i u odnosu na 1.4 verziju koja je davala ukupno 177 konjskih snaga ova za 2015. zapremine 1.8 litara će imati 10 konja više, ukupno 187 konjskih snaga.

Za one koji vole da tokom vožnje operišu sa tri pedale (što preferira i autor ovog teksta) Polo GTI će u ponudi imati i šestostepeni manualni menjač. Iz Volkswagena dolaze zvanične brojke koje kažu ubrzanje od 0 do 100 za 6.7 sekundi i maksimalna brzina od 236 km/h. Ako novi Polo uspe to da dokaže i na stazi onda će biti startiniji od prethodne verzije za 0.2 sekunde i imaće maksimalnu brzinu veću za 8 kilometara.

"Osveženja" koja se tiču dizajna su u određenoj meri ista kao i ona koja je već dobio standardni Polo za 2015. ali GTI verzija će dobiti i restilizovane branike, LED dnevna svetla, novu instrument tablu, novi volan i centralnu konzolu. Ostali detalji će biti obelodanjeni na sajmu automobila u Parizu koji počinje 2. oktobra.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.