Nove tablice od januara

Izvor: RTS, 22.Dec.2010, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove tablice od januara

Ministarstvo unutrašnjih poslova će od 1. januara početi sa izdavanjem novih saobraćajnih i vozačkih dozvola, kao i registarskih tablica. Nova dokumenta važiće sedam godina.

Od Nove godine Ministarstvo unutrašnjih poslova počeće sa izdavanjem novih saobraćajnih i vozačkih dozvola kao i registarskih tablica koje će važiti sedam godina, najavili su nadležni.

"U toku je formiranje cene prema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tehničkoj specifikaciji i ne znamo iznos, ali koštaće malo više nego do sada", rekla je novinarima načelnica Uprave MUP-a za upravne poslove Zorica Kasalica.

Ona je precizirala da će građani prilikom podnošenja zahteva za registraciju vozila dobijati registracionu nalepnicu, registracionu tablicu i potvrdu o registraciji vozila.

"Kod vlasnika vozila ostaće saobraćajna dozvola koja je još uvek važeća", rekla je ona dodajući da će se nove saobraćajne i vozačke dozvole raditi u formi ID dokumenata.

Zorica Kasalica navela je i da će nove registarske tablice važiti sedam godina, a da će građani moći da biraju i posebna slova i brojeva na tablici, ali to će da košta više nego prilikom uobičajne tablice.

Dačić: Dokumenti po evropskim standardima

Ministar policije Ivica Dačić rekao je da će, kada MUP počne sa izdavanjem novih registarskih tablica, vozačkih i saobraćajnih dozvola, građani dobijati ta dokumenta po evropskim standardima.

"Taj posao obavljaće se tokom godine, odnosno kada nekom istekne registracija, tako da ne postoje posebni rokovi", rekao je Dačić dodajući da se ide na to da možda u budućnosti ne bude potreban zeleni karton za putovanje u inostranstvo.

Dačić je dodao da u Srbiji postoji veliki broj vozača i motornih vozila tako da je pred resornom Upravom, koja se bavi i izdavanjem ličnih dokumenata, veliki izazov.

Dačić je pozvao sve građane da u sledećoj godini zamene stare pasoše, jer imamo obaveze prema Evropskoj komisiji koja je negativno ocenila produžavanje roka važenja starih posoša.

Prema njegovim rečima, negativna ocena Komisije usledila je zbog mogućnosti postojanja dvojnih dokumenta, što pravi velike probleme kod policijskih i carinskih organa stranih država.

"Imamo i zakonsku obavezu zamene ličnih karata i tu će biti produžen rok, jer je nerealno očekivati da će tri ili četiri miliona građana do polovine iduće godine zameniti lične karte", rekao je Dačić.

Dačić je dodao da su zakon u vezi sa zamenama ličnih karata, kao i niz drugih dokumenata nasleđeni od prethodne Vlade, ocenivši da su rokovi u tim aktima bili nerealni.
Pogledaj vesti o: Nove tablice

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

NOVE REGISTARSKE TABLICE OD 1. JANUARA

Izvor: Kurir, 22.Dec.2010

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će od 1. januara 2011. godine početi izdavanje novih registarskih tablica, vozačkih i saobraćajnih dozvola. Dačić je novinarima u Palati Srbija rekao da za izdavanje novih dokumenata ne postoje posebni rokovi već da će...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.