Nova ulica za lepši i lakši život

Izvor: Studio B, 15.Feb.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ulica za lepši i lakši život

Žitelji Ulice kralja Petra Prvog na Zvezdari, od kada im je put asfaltiran, žive lepše, lakše i, kako kažu, čistije.

- Kada smo dobili asfalt u ulici, kvalitet života nam se dosta poboljšao, ne idemo više po blatu. Unosilo se i u kuće, zaista je bilo teško i neugodno. Kao da smo živeli na selu - počinje priču sredovečni Svetislav Stoimenović.

Svetislav sa svojom porodicom već 20 godina živi u toj ulici i kaže da im nije bilo lako.

- Najteže >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je bilo zimi, deca su blatnjava išla u školu. Zbog velikih rupa bilo je otežano i kretanje automobila - objašnjava on.

Ilija Sinobad kaže da je ulica bila najveći problem ljudi koji tu žive i dodaje da je put sada „prva klasa".

Ulica kralja Petra Prvog je prema redovnom planu Direkcije za puteve prošle godine dobila prvi asfalt. U ovoj ulici, dužine 235 metara, živi dvadesetak porodica. Stari zemljani put je iskopan, nasut tucanikom, urađena je nova kolovozna konstrukcija i na kraju je ulica asfaltirana.

U opštini Zezdara prošle godine je asfaltirano, sanirano ili adaptirano 65 ulica u dužini od 7.120 metara.

Direkcija za puteve grada Beograda i ove godine nastavlja akciju adaptiranja, saniranja i asfaltiranja ulica, ističe direktorka te direkcije Ivana Vuletić.

- Iako još zvanično nije donet plan za 2011. godinu, već se 150 ulica našlo na spisku za ovu sezonu. Među njima je najveći broj ulica koje će prvi put biti asfaltirane. Radove ćemo početi kada se završi zimska sezona i kada to vremenski uslovi dozvole, a krajnji cilj je da u Beogradu više nema zemljanih puteva i ulica - precizirala je ona.

Prema njenim rečima, ove godine će u devet gradskih opština biti adaptirana dvorišta i prilazi za 72 obdaništa i tri škole.

U 2010. godini 240 ulica, dužine 195 kilometara, prvi put su dobile asfalt, dok je ukupno adaptirano, sanirano i asfaltirano 483 ulice u dužini od 288 kilometara.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.