Nova strategija za bolji položaj Roma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2015, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova strategija za bolji položaj Roma

Srbija će uskoro dobiti novu nacionalnu strategiju za poboljšanje položaja Roma u narednih pet godina, najavila je danas direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzana Paunović.

"Počele su pripreme, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja koordinisaće aktivnosti za izradu tog dokumenta, kao i akcionog plana za njegovu realizaciju", kazala je Suzana Paunović na sastanku u Palati Srbija posvećenom boljoj koordinaciji projekata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji se bave inkluzijom Roma.

Ona je istakla da su prioritetni zadaci strategije rešavanje stambenih problema Roma, njihovo obrazovanje i zdravstvena zaštita.

Prethodna strategija bila je usvojena 2009. godine, a novi dokument treba da bude usvojen u trećem kvartalu ove godine.

Suzana Paunović je ocenila da će bolja koordinacija svih sektora olakšati i da se bolje planiraju budući projekti.

Predstavnica Vladine kancelarije za Evropske integracije Stefana Lilić istakla je da Srbija treba na vreme da planira korišćenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU, a koji su dostupni za projekte koji se bave inkluzijom Roma.

Ona je rekla da bi u narednih mesec dana trebalo da bude završeno planiranje sredstava za tekuću godinu, a razmišlja se i o trogodišnjim planovima.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.