Nova investicija za devet decenija Novkabela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Sep.2012, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova investicija za devet decenija "Novkabela"

NOVI SAD -

Najveći proizvođač kablova na Balkanu - fabrika "Novkabel", koja posluje u okviru "Ist point grupe", obeležila je 90 godina rada, puštanjem u rad nove mašine za plaštiranje telefonskih kablova.

Jon Floresku, direktor partnerske firme "Rikonstrakšn kapital 2" (Reconstruction Capital 2 - RC2), koja je suvlasnik "Ist pointa", naveo je da su investirali već više od 5,5 miliona evra u razvoj fabrike, a planiraju da ulože još 4,5 miliona evra u narednih godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana.

Ta firma je sa drugim suvlasnikom, investicionim fondom "Darbi" (Darby), od kupovine fabrike nabavila 13 novih mašina. Mnoge stare su u potpunosti remontovane, a velikom broju su im vraćene nekadašnje proizvodne karakteristike.

Generalni direktor "Novkabela" Dragan Cvetković je naglasio da je ta firma, nakon perioda stagnacije devedesetih godina, ponovo u usponu, zahvaljujući svežim investicijama.

"Kupujemo mašine, povećavamo proizvodnju. Prilagođavajući se tržištu, upućeni smo na izvoz koji predstavlja 70 odsto ukupne proizvodnje. Izvozimo u sve okolne zemlje i na zapad i na istok, ali ubedljivo najveći deo našeg izvoza je u Rusku Federaciju i trenutno smo četvrti izvoznik u Vojvodini," kazao je Cvetković.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.