Nova godina dočekana mirno širom regiona

Izvor: Press, 01.Jan.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova godina dočekana mirno širom regiona

Nova 2015. godina dočekana je u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Makedoniji na gradskim trgovima uz muzički program i pored izuzetno niskih temperatura, ili u toplim domovima u porodičnoj atmosferi, a doček je u celom regionu uglavnom protekao mirno.
Novogodišnja noć, po tvrdnjama meteorologa najhladnija u poslednjih stotinak godina, u Zagrebu je protekla bez većih izgreda, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << slično je bilo i u ostalim gradovima u Hrvatskoj.

Slavilo se na Trgu bana Josipa Jelačića, uz postavu domaćih muzičkih snaga - zagrebačkih rokera, Jure Stublića & Filma, Jurice Pađena & Aerodroma, Davora Gobca, Borisa Leinera, Renata Matesija i Telefon bluz benda, izveštava HRT.

Noć je protekla relativno mirno, a zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima teže su povređena dvojica muškaraca, saopštila je zagrebačka policija.

U Sarajevu je Novogodišnja noć protekla potpuno mirno i bez intervencija, prenela je Fena, koja je izvestila da je grad Sarajevo, zajedno sa svojim partnerima, 14. put zaredom organizovao javni doček na otvorenom, ovaj put pod sloganom „Sarajevska urnebesna noć", uz bogat muzički program i spektakularan vatromet.

Brojne Sarajlije, gosti, turisti iz brojnih zemalja sveta sinoć su na Trgu dece Sarajeva u centru grada, uz bogat zabavni program, ispratili staru i dočekali Novu 2015. godinu, navodi Fena.

U Sloveniji je na hiljade ljudi prkosilo sinoć izuzetno niskim temperaturama da bi na otvorenom odbrojali poslednje sekunde 2014. godine, prenela je agencija STA.

U Ljubljani je na šest trgova organizovan zabavni program, a u Celju je 12.000 ljudi, gotovo dvostruko više nego obično, učestvovalo na najvećoj dosad ovde priređenoj zabavi.

I u Mariboru se okupilo skoro 10.000 ljudi, a javni doček Nove godine organizovan je i u drugim većim slovenačkim gradovima uključujući Kranj, Ptuj, Velenje, Novu Goricu...

Hladno vreme nije uspelo da pokvari prazničnu atomsferu ni u Crnoj Gori, gde je Budva u najluđoj noći bila puna, prenose crnogorske "Vijesti".

Više hiljada građana na trgu ispred Starog grada u Budvi dočekalo je Novu 2015. godinu uz nastup benda "Hornet", pevača Danijela Alibabića i novogodišnji spektakl sa Goran Bregovićem i Alenom Islamovićem koji su sa "Orkestrom za svadbe i sahrane" održali koncert i pevali u glas sa hiljadama raspoloženih ljudi.

U Makedoniji je opština Kumanovo i ove godine organizovala zajednički doček Nove godine na gradskom trgu uz nastup lokalnih bendova i pevača, kao i grupe „Regina" iz Bosne i Hercegovine, dok je na gradskom trgu u Bitolju glavna zvezda bila pevačica Kaliopi, prenela je agencija MIA.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.