Ni zima nije pokvarila zabavu

Izvor: Danas, 03.Jan.2015, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni zima nije pokvarila zabavu

Beograd, Novi Sad, Čačak, Leskovac, Negotin, Bor, Kladovo - Beograđani i gosti iz zemlje i inostranstva dočekali su 2015. uz vatromet i muziku na tri bine u glavnom gradu. U novu godinu, više hiljada posetilaca ispred Doma Narodne skupštine uveo je Vlado Georgijev, nekoliko stotina okupljenih na Trgu republike ispratilo je staru godinu uz Neverne bebe, dok je sa di-džej Markom Nastićem na platou ispred Filozofskog fakulteta novu godinu dočekalo njih oko stotinu.

Duž >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Knez Mihailove ulice, kao i kod Skupštine nalazili su se štandovi sa kuvanim vinom, rakijom, toplom čokoladom, čajevima. U užem centru grada radile su mnoge pekare, picerije, buregdžinice. Za novogodišnji program iz gradskog budžeta je izdvojeno 8,25 miliona dinara. Prema procenama u Beograd je na doček došlo 100.000 turista.

Na centralnom novosadskom Trgu slobode Nova godina je dočekana uz nastup Crvene jabuke i uz vatromet. Sat vremena pre ponoći nastupile su Frajle, a pre njih i Garavi sokak i Lav hantersi. Novosađani su se zabavljali i na manjoj bini u Ulici Laze Telečkog, gde se slušala elektronska muzika.

To što se živa u termometrima kretala između 15 i 17 i to u minusu, nimalo nije smetalo raspoloženim Negotincima i Boranima da najdužu noć u godini, ovog puta u bezmalo polarnom izdanju, dočekaju na otvorenom. Negotince i njihove goste na gradskom trgu „grejali” su duvački orkestar Fejata i Nebojše Sejdića i bendovi Akustik AS i Kontrakord, kao i kuvana rakija i vino.

Višeminutni vatromet obeležio je prelaz iz jedne u drugu kalendarsku godinu, a potom se na gradskom trgu zaigralo tradicionalno novogodišnje kolo. Za pripadnike dežurnih službi nije bilo puno posla, a u drugom satu 2015. negotinska opština dobila je novog stanovnika – devojčicu. Beba teška 2,65 kg treće je dete Studenke Pribojkić.

Podjednako veselo bilo je u borskim restoranima, hotelima i u amfiteatru Doma kulture, gde su hladnu novogodišnju noć, na minus 17, zagrejali niški bend „Očajne domaćice“ i borski starogradski orkestar „Tako će i biti“. Prelaz u 2015. obeležio je trubački orkestar „Zlatna truba“ iz Knjaževca, nakon čega su nebo iznad Doma kulture umesto vatrometa, ispunili baloni.

U Kladovu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom, te su Kladovčani smenu dve godine proslavili u kućnom ambijentu.

Tokom novogodišnje noći na Zlatiboru je boravilo oko 50.000 gostiju, što je, kako ističe Arsen Đurić, direktor Turističke organizacije Zlatibor, rekordna posećenost. Koncertu Zdravka Čoliča na Kraljevom trgu prisustvovalo je oko 30.000 ljudi, dok su se ostali zabavljali u hotelima, restoranima i kafićima. Čolić je, i pored temperature od 15 stepeni ispod nule, nizao svoje hitove i napravio odličnu atmosferu. Tačno u ponoć nastupio je trubački orkestar Radiše Vitezovića i priređen je vatromet.

Brojni Čačani dočekali su Novu godinu na gradskom trgu uz trubački orkestar Dejana Petrovića „Big bend“, na temperaturi od minus 19 stepeni. U ponoć je priređen veliki vatromet, a prisutnima se obratio gradonačelnik Vojislav Ilić koji im je poželeo puno radosti, zdravlja i boljitka.

Više od hiljadu Leskovčana dočekalo je 2015. na centralnom trgu Široka čaršija uz „Kerbere“. Prelazak iz stare u novu godinu označili su trubači Isidora Bećirevića i vatromet, posle koga je učenica četvrtog razreda OŠ „Svetozar Marković“ Nađa Andrejić pročitala čestitku u kojoj je poželela prosperitet i ekonomski napredak, a potom su mesto na bini ponovo zauzeli članovi „Kerbera“.

Bez incidenata u Beogradu i Novom Sadu

U Novom Sadu i Beogradu novogodišnja noć protekla je bez incidenata, rečeno je agenciji Beta u gradskim službama Hitne pomoći. U oba grada doček Nove godine na trgovima protekao je bez tuča, a lekari su najviše posla imali zbog alkoholisanih osoba. U Beogradu lekari su imali 144 intervencije, najviše zbog hroničnih bolesnika, a ukazana je i pomoć dečaku koji je zadobio teže povrede kada mu je eksplodirala petarda u ruci. U Novom Sadu bilo je 118 intervencija, a dogodila se i jedna saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše povređena.
Pogledaj vesti o: Dzej

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.