Povećana prodaja turističkih aranžmana

Izvor: S media, 12.Dec.2009, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećana prodaja turističkih aranžmana

Prodaja turističkih aranžmana za atraktivne evropske metropole značajno je povećana od kada je doneta odluka o ukidanju viza, a gradjanima Srbije najprimamljivija su novogodišnja putovanja, rekli su danas Tanjugu predstavnici turističkih agencija.

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Radisav Stanković saglasio se sa predstavnicima agencija i istakao da u prilog velikom interesovanju svedoči >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i činjenica da su, kada je reč o članicama te Asocijacije, na primer, svi aranžmani za Prag rasprodati.

"To je tek početak. Gradjani Srbije dugo nisu imali priliku da putuju tako lako, bez čekanja u redovima, moljakanja i ubedjivanja, rekao bih dostojanstveno, i upravo zbog toga smatram da se veće interesovanje može očekivati tek sledeće godine", rekao je on.

Predstavnica agencije "Kon Tiki" Milica Žarković kazala je Tanjugu da se od 30. novembra, kada je EU donela odluku da se gradjanima Srbije ukinu vize, interesovanje povećava iz dana u dan.

"Broj gradjana koji se odlučuju da Novu godinu dočekaju u nekoj od evropskih metropola svakog dana se povećava. Najatraktivniji su Rim, Pariz i Barselona", navela je ona i dodala da je, takodje, dobra prodaja aranžmana za Prag, Lisabon, Atinu i Budimpeštu.

"Kon Tiki" je spremno dočekao viznu liberalizaciju pa je u ponudu uvrstio i aranžmane za Berlin, Minhen i Ženevu, rekla je Žarković i dodala da secene aranžmana razlikuju u zavisnosti od trajanja putovanja, kvaliteta usluge u hotelu za koji se turisti odluče i prevoza, ali da "za svakoga ima po nešto".

"Za petodnevno putovanje u Rim i Prag treba izdvojiti najmanje 295 evra, a za Atinu 245. Kao najpovoljnije izdvaja se trodnevno putovanje u tradicionalno atraktivnu Budimpeštu, koje košta 129 evra", navela je ona.

Novogodišnji aranžmani, za koje "Kon Tiki" ima najraznovrsniju ponudu, skuplji su u proseku za 200 evra.

"Najviše gradjana odlučilo se za odlazak u Barselonu i Rim, ali je interesovanje dobro i za Prag", ukazala je Žarković.

Menadžer "Argus tursa", turističke agencije poznate po pristupačnim cenama, Aleksandar Vučković, rekao je da prodaja aranžmana za evropske prestonice "ide dobro", ali da se veće interesovanje očekuje tek na proleće.

"Prodaja aranžmana slabija je nego prošle godine, ali se, ipak, veliki broj gradjana podstaknt viznom liberalizacijom odlučio da 'najludju noć' provede u nekoj od evropskih metropola", rekao je Vučković.

"Argus turs" je napravio posebne novogodišnje aranžmane, čija se cena kreće od 49 evra, koliko je potrebno izdvojiti za doček 2010. godine na trgu u Sofiji, gde će nastupiti Goran Bregović, rekao je Vučković.

"Toliko košta i doček u Budimpešti, dok je za Beč potrebno izdvojiti 10 evra više", kazao je on i dodao da su aranžmani jednodnevni.

Portparol Turističke agencije "Džoli" Djordje Šiablić se složio sa ostalim sagovornicima Tanjuga da je interesovanje za evropske prestonice povećano, od kada je objavljena odluka o ukadanju viza gradjanima Srbije.

Prema njegovim rečima, većina novogodišnjih aranžmana je već prodata, a ta putovanja su u proseku za 100 evra skuplja.

"Gradjanima Srbije najprivlačniji su Pariz i Madrid, ali i Španija i Portugalija, iako je za putovanja u te zemlje potrebno imati malo 'dublji džep'", objasnio je Šibalić i dodao da turistička agencija "Džoli" u svojoj punudi još uvek nema šoping ture.

"Šoping ture neće biti dominantne čak ni sledeće godine", istakao je direktor Jute, a sa njim se složi i predstavnik "Argus tursa" koji smatra da se cene u evropskim zemljama, ipak, previsoke.

Medjutim, postoje i agencija koje upravo u takvim turističkim aranžmanima vide dobru zaradu, kao što je "Lui travel", koja ima ponudu za šoping turu do Soluna, a cena joj je 128 evra, dok je preko "Falkona" za jednodnevni odlazak u kupovinu u Segednin potrebno izdvojiti 20 evra, koliko košta i putovanje do Temišvara.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Povećana prodaja turističkih aranžmana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2009

BEOGRAD - Prodaja turističkih aranžmana za atraktivne evropske metropole značajno je povećana od kada je doneta odluka o ukidanju viza, a građanima Srbije najprimamljivija su novogodišnja putovanja, rekli su danas Tanjugu predstavnici turističkih agencija...Direktor Nacionalne asocijacije turističkih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Značajno povećana prodaja turističkih aranžmana od ukidanja viza

Izvor: SrbijaNet.rs, 12.Dec.2009

Prodaja turističkih aranžmana za atraktivne evropske metropole značajno je povećana od kada je doneta odluka o ukidanju viza, a gradjanima Srbije najprimamljivija su novogodišnja putovanja. Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (Juta) Radisav Stanković saglasio se sa predstavnicima...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Prag planuo, navala na Rim

Izvor: Kurir, 13.Dec.2009, 01:10

BEOGRAD - Prodaja turističkih aranžmana za evropske metropole značajno je povećana otkad je doneta odluka o ukidanju viza, a građanima Srbije najprimamljivija su novogodišnja putovanja, kažu predstavnici turističkih agencija. Tako su svi aranžmani za Prag već rasprodati. U „Kon Tikiju“...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.