Naše malo nekome mnogo znači: Color Press Grupa sa novim donacijama u poseti Krupnju

Izvor: Svet, 07.Dec.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naše malo nekome mnogo znači: Color Press Grupa sa novim donacijama u poseti Krupnju

U trenucima kada se svi radujemo predstojećim praznicima, razmišljajući kako ćemo izaći u  susret još jednoj godini u našim životima, gde god izašli to veče, kasnije se uvek vratimo svojim toplim domovima na počinak. Na desnoj obali reke Drine nekolicina meštana ne misli na Novu godinu. Meštani Krupnja, oni kojima su kuće odnele poplave, zahvativši našu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << zemlju u maju mesecu, još uvek nisu useljeni u nove domove, iako se radovi privode kraju.
Tim povodom, u organizaciji „Color Press Grupe“, a uz sponzorstvo „Home centra“, odneli smo ono što  je samo jedna u nizu neophodnih stvari – krevete i dušeke za miran i udobniji san.
Naš vodič, Dušica Zelenić, koordinator za donacije, najbolje poznaje stresnu situaciju i neprilike koje su zatekle njene sugrađane. Tako smo se prvo obreli u trošnoj kućici sa samo dve prostorije, u kojoj je trenutno smeštena devetočlana porodica Miladinović, sada sedmočlana, jer su se dve kćerke udale u obližnjem selu, a najmlađem članu familije, sedmogodišnjoj Anđeliji, „Home centar“ je poslao i jelku sa ukrasima, koju je odmah poželela da otpakuje, te je zajedno s ekipom novinara okitila, ne skidajući osmeh s lica.

Anđelijina mama, bez trunke ogorčenosti, kako biste očekivali da izgleda jedna žrtva, s radošću priča kako jedva čeka da se nova kuća dovrši i osuši, te da prenese krevete koji su joj donirani.
Četvoročlanu porodicu Petrović zatekli smo u radovima kako pomažu majstorima, a glava kuće ne krije sreću što će uskoro imati nove krevete koje im je darovao „Home centar“.
Polazimo ka trećoj porodici, koja broji četiri člana, i koja je smeštena u Mesnoj zajednici, dok se njihova „mirna luka“ ne sagradi.

Ljubazna domaćica, gospođa Pavlović, koja je insistirala na kafi, hrabro prepričava svoja 192 dana provedena upravo tu gde stojimo – na betonu, bez kupatila, s dvoje školaraca i nezaposlenim suprugom. Iako nema svetla, iako ih greje samo jedan šporet koji su uspeli spasiti iz poplava, iako se kupaju u buretu, njen iskreni osmeh zbog samo dva kreveta i neverovatna gostoljubivost naterala su vašu novinarku da pomisle zašto se loše stvari dešavaju ovakvim ljudima?
S verom i nadom da će se nakon Nove godine useliti u dom, ostavljamo ljubazne domaćine, a gospodin Pavlović se vraća da s majstorima što pre dovrši svoju buduću oazu, presretan što je porodica na okupu, pa kakva god da ih je muka zadesila.
Iz ove već treće posete Krupnju, mogli smo naučiti dve stvari: da postoje empate i ljudi dobre volje koji su još uvek spremni da pomognu, kao što je „Color Press Grupa“ koja redovno šalje svoje novinare na teren kako bi proverili situaciju i porazgovarali o potrebama stanovništva Krupnja, a „Home centar“ je samo jedan od donatora koji se odazvao ovoj akciji. Nadamo se da će ih ubuduće biti još!
Nastavićemo da pomažemo, uz apel vama koji pratite naš portal da Krupnju fale stolovi i stolice, trpezarijski nameštaj, i sitnice poput fena i pegli.




































Autor: Nikea Vučetić, Life Content
Foto: MIrko Todorović, Life Content

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.