Napadaču na Ilića povrdjena kazna

Izvor: S media, 05.Okt.2010, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadaču na Ilića povrdjena kazna

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom je Dejan Stojadinović osudjen na dve godine zatvora zbog fizičkog napada na lidera Nove Srbije Velimira Ilića, 5. februara ove godine, u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, saopštio je danas taj sud.

Odlukom Apelacionog suda Stojadinović je za osam meseci od incidenta pravosnažno osudjen zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na javnom skupu, pošto je lideru NS tokom potpisivanja peticije za smenu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vlade, zadao više udaraca u glavu i naneo mu lake telesne povrede.

Istom presudom Stojadinović je obavezan da plati i novčanu kaznu u iznosu od 100.000 dinara.

Po nalazu Apelacionog suda prvostepena presuda ne sadrži bitne povrede odredaba krivičnog postupka, ni povrede krivičnog zakonika koje sud ispitije po službenoj dužnosti, niti nedostatke na koje se ukazuje u podnetim žalbama.

U pogledu odluke o kazni Apelacioni sud je utvrdio da olakšavajućih okolnosti za okrivljenog nije bilo, dok je prvostepeni sud pravilno utvrdio otežavajuće okolnosti za okrivljenog i dao im adekvatan značaj jer je napao Ilića pred velikim brojem ljudi u najprometnijoj ulici u Beogradu kojom prolazi veliki broj gradjana i turista, što govori o visokom stepenu drskosti i bezobzirnosti u postupanju okrivljenog.

Optužnica Višeg javnog tužioca u Beogradu podneta je 11. februara 2010. godine, a odlukom Apelacionog suda u Beogradu predmet je pravnosnažno okončan.

Stojadinović, koji je negirao krivično delo tokom sudjenja, po izricanju presude dobacio je da je to "politička presuda" i da mu je čast da bude u zatvoru, navodeći: "Svi ste vi ubili Djindjića".

Ilić je tokom svedočenja na sudjenju rekao da smatra da je napad na njega bio izrežiran, kako bi bio isprovociran da upotrebi oružje, jer se, kako je naveo, tih dana pričalo da li treba da se nosi oružje radi lične zaštite.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veljinom napadaču potvrđena presuda

Izvor: Vesti-online.com, 05.Okt.2010

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom je Dejan Stojadinović osuđen na dve godine zatvora zbog fizičkog napada na lidera Nove Srbije Velimira Ilića, 5. februara ove godine, u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, saopštio je danas taj sud...Odlukom Apelacionog suda Stojadinović je za osam...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.