NLB liga do daljnjeg ABA

Izvor: B92, 27.Sep.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NLB liga do daljnjeg ABA

Posle pet godina regionalna košarkaška lige i generalni sponzor Nova Ljubljanska banka (NLB) okončali su saradnju.

Tako će regionalno takmičenje do daljnjeg da se zove ABA liga. Nova sezona počinje 1. oktobra, učestvovaće 14 klubova, 4 iz Srbije, a televizija B92 prenosiće najinteresantnije mečeve.

Tokom pet godina saradnje sa NLB, Jadranska liga je izrasla u drugo najjače evropsko takmičenje koje je poslednjih pet sezona osvajao Partizan.

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deset godina opstanka, liga je dobila međunarodni ugled i priznanje. U 11. sezonu ulazimo čvrsto, sa ostalim dugogodišnjim sponzorima. Naše takmičenje ostaje sa finansijskog vidika jak projekat, kojem se u ovoj sezoni pridružio i evroligaš Makabi Tel Aviv", rekao je generalni direktor ABA Lige, Roman Lisac.

Pored imena regionalno takmičnje dobilo je i novi logo.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema više NLB lige, "Jadranska" sada postaje ABA liga

Izvor: Blic, 28.Sep.2011, 09:30

Od predstojeće, sezone 2011/2012, čuvena "Jadranska liga" imaće novo ime jer je istekao petogodišnji sponzorski ugovor sa Novom ljubljanskom bankom, koja je i "kumovala" nazivu NLB liga za regionalno košarkaško nadmetanje...Kraj NLB sponzorstva označio je i povratak "korenima", jer će ubuduće...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.