Mrkonjić obišao gradilište od Orlovače do Straževice

Izvor: Glas javnosti, 04.Jan.2012, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrkonjić obišao gradilište od Orlovače do Straževice

BEOGRAD - Ministar za infrastrukuru i energetiku Milutin Mrkonjić obišao je danas gradilište obilaznice oko Beograda od Orlovače do Straževice i tom prilikom čestitao graditeljima Novu godinu.

"Obilaznica oko Beograda je jedno od najvećih gradilišta u Srbiji, a možda i na Balkanu. To je savršena potvrda da je Vlada Srbije dosledna projektima koje je zacrtala kao najprioritetnije", rekao je Mrkonjić tokom obilaska radova na izgradnji mosta preko Kijevskog potoka.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />Mrkonjić je kazao da je reč o projektima za izgradnju putnog i železničkog Koridora 10, Koridora 11, odnosno autoputa od Beograda prema Čačku.

Ministar je podsetio da se na delu od Orlovače do Straževice grade tri velika mosta, da će se kvalitet objekata koje grade naši mostograditelji videti već tokom ove godine i izrazio zadovoljstvo zbog dinamike kojom se obavljaju radovi na obilaznici oko Beograda.

On je istakao da je prošle godine završena izgradnja novog mosta preko Dunava kod Beške, dugačkog 2,2 kilometra, da je otvorena za saobraćaj obnovljena "Gazela" u Beogradu i da je završena izgradnja mosta preko Ade u Beogradu.

Mrkonjić je, govoreći o mostovima, istakao da je u toku i izgradnja železničkog mosta kod Ćuprije na železničkom koridoru 10, novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu i mosta preko Dunava između Zemuna i Borče u Beogradu.

Ministar je rekao da su za sve te projekte obezbeđena sredstva iz kredita međunarodnih banaka, a ne iz budžeta, kao i da će sav novac biti potrošen kako je i namenjeno.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.