„Mont-R“ na gradilištima u Boru

Izvor: Kolektiv.co.rs, 04.Sep.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Mont-R“ na gradilištima u Boru

Iskustvo sa tri kontinenta   „Mont-R“, podizvođač „Energoprojekta“ na gradilištima nove topionice i fabrike sumporne kiseline, već je završio 90 odsto posla, a preostali deo završiće kako je i planirano ugovorom. – I. Dukić: Za posao se borimo kvalitetom TIR. – Među dvadesetak podizvođača beogradskog „Energoprojekta“, koji pod nadzorom „SNC Lavalina“ i „OUTOTEC“-a rekonstruiše topionicu i gradi fabriku sumporne kiseline, za montažu energetskih postrojenja, opreme i instalacija zadužen je „Mont-R“. Od septembra 2012. godine na oba gradilišta u Boru ova beogradska firma svakodnevno ima 85 radnika angažovanih u dve, a po potrebi i u tri smene. -Najvažniji delokrug našeg rada je montaža, zavarivanje, bezbednost i kvalitet i svemu tome pridajemo jednak značaj. Za posao se borimo kvalitetom: sve što uočimo da ima grešku, podleže popravci i ništa ne biva prihvaćeno ako nije kvalitetno urađeno. Veći deo posla već smo završili. Preostali deo, desetak odsto, završićemo kako je i planirano ugovorom – ističe upravnik gradilišta „Mont-R“-a u Boru Ivan Dukić, diplomirani inženjer mašinstva i međunarodni inženjer zavarivanja. Na gradilištu nove topionice „Mont-R“ je do sada namontirao: 345 tona opreme na kotlu, 250 tona na elektrostatičkom filteru, 90 tona na vrećastom filteru, 300 tona na poveznim kanalima kotla i filtera peći i 60 tona cevnog razvoda topionice. Na gradilištu fabrike sumporne kiseline do sada je namontirano: 270 tona kanala, 120 tona cevnog sistema (razvod sumporne kiseline) i 80 tona opreme za mokri elektrostatički filter. Među 85 radnika „MONT-R“-a na gradilištima u Boru je deset inženjera. Među njima je i Jelena Aćimović, inženjer za zavarivanje, koja ističe da je zavarivanje osnovna delatnost firme: – U skladu sa evropskim normama radimo četiri postupka zavarivanja na osnovu iskustva na našim radilištima na tri kontinenta: u Evropi, Africi i Americi. Zoran Burgić, inženjer zaštite na radu, ističe da na gradilištima u Boru rade po „Lavalinovom“ uputstvu o bezbednosti na radu koje je rigoroznije nego naši propisi u ovoj oblasti, a u ime Sektora kontrole kvaliteta inženjer Dragan Petrović dodaje: – Mi smo prva instanca koja kontroliše kvalitet, a nas kontrolišu još četiri više instance. Zato nema mogućnosti da posao bude nekvalitetno urađen.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kolektiv.co.rs...






Povezane vesti

Rekonstrukcija topionice i  izgradnja fabrike sumporne kiseline

Izvor: Kolektiv.co.rs, 04.Sep.2014

 Projekat ulazi u završnu fazu     Na gradilištu nove topionice i fabrike sumporne kiseline izuzetno je živo: 450 do 500 radnika različitih struka i zanimanja svakodnevno radi u dve, a po potrebi i u tri smene, što garantuje da će mehanički deo najvećeg ekološkog projekta na Balkanu biti...

Nastavak na Kolektiv.co.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kolektiv.co.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kolektiv.co.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.