Modna prognoza Valentina Judaškina

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2012, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modna prognoza Valentina Judaškina

26.10.2012. -

Pred moskovskim pomodarima je napet period. U prestonici je započela Nedelja mode. To je već druga Nedelja, koja se održava u oktobru. Na prvoj - centralna firuga je bio neprikosnoveni majstor ruske mode Slava Zajcev, koji je ove godine praznovao svoj jubilej, tačnije 50-godišnjicu kreativne delatnosti.

Ova,tekuća Nedelja koja se održava od 24. do 29.oktobra, bila je prilika da se prikaže nova kolekcija njegovog znamenitog kolege i suparnika Valentina Judaškina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
I kakve su nove modne tendencije za proleće/leto 2013. po verziji Valentina Judaškina? Obilje bele boje i zlatne, neobično visoki „šlicevi“ na suknjama, od tkanina - lagani šifon, frizura - raspuštena kosa. Tako je majstor video ženu u sledećoj sezoni. Ali, Judaškin je predstavio i modele muške odeće i u intervjuu „Glasu Rusiji“ prokomentarisao sve ovo:

- Kod muškaraca kaput je osnovni deo garderobe. Sportski kaput - to je stil „militari“ ili safari, jakne od lana, lan sa pamukom. Sitna šara, pastelni tonovi- i naravno, bela jakna -kaput. U ženskoj kolekciji uglavnom su zastupljene kratke haljine, veoma lagane, od žerseja sa printom, sa pamukom, svilom, mnogo nabora.

Bez obzira na konkurenciju koja na prvi pogled postoji među ova dva glavna prestonička modna događaja, ona više predstavlja razmimoilaženje poklonika Valentina Judaškina i Slave Zajceva. Pod patronažom „oca ruske mode“ Zajceva, svoje kolekcije su predstavili i mladi dizajneri, a eto i pored Judaškina, svoje novine pokazuju drugi poznati modelijeri. Istina, za neke goste sa zvučnim imenima, posebne razlike između ove dve Nedelje mode, nema. U svakom slučaju, popularni pevač Oleg Gazmanov je u intervjuu za „Glas Rusije“ rekao:

- Obično je ovde najintersantnije, to što muškarci gledaju žene koje hodaju na podijumu, žene gledaju odeću u kojoj one hodaju po podijumu, a ja gledam i jedne i druge, pošto je ovo jedno posebno pozorište.

A i izbor Svetlane Koroljeve, „Mis Rusije 2002“ je očigledan i jednoznačan:

Judaškin. Naravno, Judaškin. To što on radi je predivno i uvek se osećaš kao kraljica u tim haljinama.

Pripremiti svoju garderobu za predstojećou sezonu - to je naravno dobro i ispravno. Ali, do proleća je ostalo još 5 meseci hladnoće, valja se misliti o zimskoj garderobi, valja se misliti na zimsku garderobu. Valentin Judaškin savetuje:

- Koža sa čipkom - kombinacija koja je nekada bila nezamisliva, koža i moher, koža i kašmir, muslin - ti materijali koji su ranije nisu nosili zimi.

Pred nama su još prolećno - letnje kolekcije poznatih ruskih modelijera, kao što je Aljona Ahmadulina, Viktorija Andrejanova, Maša Cigal... Za nekoga sve, za svakog ponešto.

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti    
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.