Ministarstvo privrede: Zbog štednje nema novogodišnjih paketića

Izvor: BKTV News, 26.Dec.2013, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo privrede: Zbog štednje nema novogodišnjih paketića

Ministarstvo privrede, u sklopu opštih mera štednje, neće isplaćivati novčane naknade za novogodišnje poklone zaposlenima, jer je to “neprimereno”. Pitanje zašto deca u tom ministarstvu neće dobiti novogodišnje paketiće, postavio je “jedan državni službenik u ministarstvu” ministru Saši Raduloviću, a odgovor je prosleđen medijima.
“Svi bi reforme, samo da ne utiču na njih. Ali ne može. Spremnost na reforme moramo pokazivati na sopstvenom primeru. Ne samo deklarativno, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << već na delu”, navodi ministarstvo u odgovoru, i ukazuje da svaki ministar i državni službenik ima obavezu domaćinskog upravljanja sredstvima poreskih obveznika i građana Srbije.
Pri tome, konstatuje se i da su novogodišnji pokloni za decu zaposlenih mogućnost, a ne obaveza poslodavca.
“Kada se od zaposlenih u privredi Srbije, a posebno od javnih preduzeća i svih u javnom sektoru, očekuju i preporučuju mere štednje, ministar Saša Radulović smatra neprimerenim isplatu naknada u novcu za novogodišnje poklone zaposlenima u tom ministarstvu, za koje nema potvrde da su namenski utrošene”, piše u odgovoru.
Pored pitanja zašto nema poklona za decu, državni službenik je u pisanoj formi zatražio od Radulovića da mu odgovori i na koji način su preraspođena sredstava za dodelu tih poklona, jer sva ministarstva planiraju budžet i dobijaju sredstva za te namene.
“Ako se radi o merama štednje na nivou države, zar nisu za sve iste? Po kom su osnovu degradirani zaposleni u Ministarstvu privrede i njihovoj deci uskraćeni pokloni, dok su kolege iz drugih ministarstava ostvarili to pravo? Po kojim kriterijumima su jedna deca vrednovana da dobiju od 8.000 do 13.000 dinara, a drugi da ostanu bez ičega”, navedeno je u dopisu službenika u Ministarstvu privrede.
Izvor: Novosti
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.