Mihajlović: Da dođemo bar na nulu

Izvor: B92, 06.Jan.2013, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Da dođemo bar na nulu

Beograd -- Ministarka Zorana Mihajlović za B92 kaže da će 2013. biti godina rešavanja problema u energetici. Poskupljenja su, prema njenim rečima, bila neophodna.

Nova godina vreme je kada se uglavnom nadamo dobrim vestima i lepim željama, međutim iz sektora energetike ni u prazničnim danima toga nema mnogo.

Ministarka energetike Zorana Mihajlović za B92 govori o najavljenim poskupljenjima struje i gasa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali i nerealizovanim najavama da će se istražiti korupcija u energetici.

"2013. će biti godina rešavanja problema, mi smo kao Vlada u prethodnoj godini nasledili pregršt problema pogotovo u sektoru energetike, tako da u 2013. godini biti poskupljenja i cena gasa i cena električne energije, ali dodatno sa tim - pošto cena nije osnovni faktor i nikada nije ni bila bez obzira što su direktori voleli da govore da je cena najvažnija - mi smo krenuli u ozbiljan proces reformi i u 'Srbijagasu' i u 'Elektroprivredi Srbije'", kaže ministarka.

"Naš cilj jeste da na kraju ove 2013. godine možemo da kažemo da smo iz velikih minusa došli bar na neku nulu i da smo krenuli da se bavimo razvojem u nekim od tih javnih preduzeća", poručuje ona.

Zorana Mihajlović navodi i da nije u potpunosti zadovoljna radom "Elektroprivrede Srbije" i "Srbijagasa".

"Ja nisam potpuno zadovoljna radom ni jedne ni druge kompanije. Onda kada oni budu pozitivni u svom poslovanju i onda kada vi i ja budemo razgovarali o projektima, a ne samo o ceni, onda ću ja reći – bravo, to je dobro za ta preduzeća", poručuje ministarka energetike.

Ceo intervju sa ministarkom Zoranom Mihajlović, sa kojom je razgovarao novinar B92 Aleksandar Miladinović, možete pročitati u našoj rubrici Intervju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarka potvrdila: Biće skuplji struja i gas

Izvor: Akter, 06.Jan.2013

Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je da će 2013. biti godina rešavanja problema u energetici i dodala da će biti poskupljenja gasa i struje

Nastavak na Akter...

Mihajlović: Biće poskupljenja gasa i struje u 2013.

Izvor: Press, 06.Jan.2013

"Završene su tzv. socijalne karte i donet novi tarifni sistem", naglasila je ministarka za B92 govoreći o poskupljenjima gasa i struje..Mihajlovićeva je dodala da je ova vlada nasledila iz prethodnih godina previše problema u oblasti energetike.."Mozemo da pričamo da će ove godine biti poskupljenja...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.