Microsoft plaši XP korisnike

Izvor: ITsvet.com, 19.Avg.2013, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft plaši XP korisnike

Microsoft je upozorio korisnike Windows XP operativnog sistema da bi nakon aprila 2014. godine, odnosno datuma kada će ova kompanija potpuno da obustavi obezbeđivanje sigurnosnih zakrpa za ovaj stari operativni sistema mogli da se suoče sa nekima nikad zakrpljenim zero day slabim tačkama i savetuje prelazak na nove verzije ovog operativnog sistema. Ovo upozorenje je poslednje u dve godine dugoj kampanji koja ima za cilj da ubedi vlasnike računara koji još uvek nisu odustali od korišćenja Windows XP operativnog sistema to učine u najkraćem vremenu. Očekuje se da bi nakon toga datuma napadači mogli da razviju alate koji koriste ove slabe tačke.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Microsoft još jednom upozorio korisnike Windows XP: XP će od iduće godine biti raj za hakere

Izvor: Informacija.rs, 20.Avg.2013, 11:49

Microsoft je još jednom upozorio korisnike operativnog sistema Windows XP na nezakrpljene, 0-day ranjivosti sa kojima će se suočiti ako ne odustanu od korišćenja 12 godina starog operativnog sistema do aprila iduće godine kada će kompanija potpuno obustaviti podršku za Windows XP. Nazivajući...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.