Meksiko: Nove žrtve narko kartela

Izvor: B92, 08.Mar.2012, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Nove žrtve narko kartela

Monterej -- Meksička policija pronašla je 16 tela u tri tajne grobnice u okolini Montereja, grada koji potresa nasilje narko kartela, saopštile su lokalne vlasti.

Predstavnik policije savezne države Nuevo Leon, David Perales, rekao je da su grobovi pronađeni na jednom napuštenom ranču u mestu Huares, u istoj oblasti u kojoj je 2010. godine pronađeno 51 telo u masovnim grobnicama. Vlasti su tada rekle da su to ubistvo počinile narko bande.

Za sada nije naveden identitet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 16 sahranjenih osoba, niti je policija saopštila ko su njihove ubice.

Mnogi farmeri i rančeri u tom regionu napustili su imovinu na selu zbog nasilja narko kartela koji ih sada često preuzimaju i koriste kao svoje baze, centre za obuku i mesta na kojima sahranjuju ubijene osobe.

Policija je saopštila da je na ranč u okolini Montereja otišla u utorak, nakon što su dobili priznanje o tome prilikom ispitivanja osumnjičenih pripadnika jedne narko bande.

U grobnicama je pronađeno 15 lobanja i druge kosti, a izgleda da su tela tamo sahranjena pre najmanje osam meseci.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija Meksika pronašla 16 tela na tajnim grobnicama

Izvor: Blic, 08.Mar.2012

Meksička policija pronašla je 16 tela u tri tajne grobnice u okolini Montereja, industrijskog grada u kojem je zabeležen porast nasilja vezanog za obračune narko kartela, saopštile su lokalne vlasti, a preneo AP...Predstavnik policije savezne države Nuevo Leon, David Perales, rekao je sinoć da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.