Mari kratkih rukava

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2015, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mari kratkih rukava

Nova 2015. godina loše je počela za Endija Marija - prvo je izgubio u finalu Australijen opena, a sada je ostao i bez velikog sponzorskog "kolača".

Škotski teniser ostao je bez produžetka saradnje s "Adidasom" jer je njemačka kompanija odlučila da sponzoriše Mančester junajted.

Slavni engleski klub potpisao je najunosniji ugovor u istoriji sporta, pošto će u narednih 10 godina inkasirati 750 miliona funti od ovog proizvođača sportske opreme.

Njemački >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << proizvođač sportske opreme iskoristio je povlačenje američkog giganta za sportsku opremu "Nike" pošto je očekivana suma bila prevelika čak i za njih, pa će "crveni đavoli", poslije 13 godina, od sezone 2015/2016. nositi opremu sa tri crte.

Osim Marija, bez sponzora za opremu ostala je kriket reprezentacija Engleske, kao i ragbi tim Britiš i Ajriš Lajons.

"Adidas" nije bio spreman da obnovi sponzorski ugovor s Marijem jer su troškovi povećani, dok će u slučaju kriket reprezentacije Engleske saradnja vjerovatno biti prekinuta ranije. Lajonsi izuzetno dobro prodaju svoje ragbi dresove, ali će i s njima biti prekinut ugovor poslije 18 mjeseci.

Endi je pet godina bio maneken njemačkog proizvođača, a taj ugovor bio je vrijedan 30 miliona funti (oko 45 miliona dolara). Od nove sezone prešao je u "Under Armour", od kojeg će dobiti 15 miliona funti (skoro 23 miliona dolara) za četiri godine.

"Veoma sam počastvovan i uzbuđen što sam se pridružio 'Under Armour' timu, kako bih pomogao da njihova priča bude globalno ispričana. Posvećeni su proizvodnji inovativne opreme, dodataka i obuće, s neodređenom koncentracijom na trening i performanse igrača", rekao je Mari poslije potpisivanja. Zanimljivo, Škot će i dalje nositi patike s logom njemačke kompanije "Adidas".

Viktor Estrelja Burgos (34) postao je najstariji teniser u open eri koji je prvi put trijumfovao na ATP turniru. Teniser iz Dominikanske Republike je u nedjelju naveče slavio na turniru u Kitu savladavši prvog nosioca, Španca Felisijana Lopeza, sa 6:2, 6:7 (5), 7:6 (5).

"Presrećan sam. Sanjao sam da ne odem u penziju bez osvojene titule", rekao je Estrelja Burgos, koji se profesionalno tenisom bavi od 2002, a na ATP rang-listi zauzima 52. mjesto, što mu je najbolji plasman u karijeri.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.