Liftovi iz Belorusije dižu i JKP Stan na noge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2011, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liftovi iz Belorusije dižu i JKP "Stan" na noge

NOVI SAD -

Stanari šestospratnice na Futoškom putu broj 14 c u Novom Sadu danas su posle 16 godina konačno dobili lift.

To je prvi ugrađeni lift koji je Javno komunalno perduzeće "Stan" u saradnji sa beloruskom firmom obezbedilo za novosadske stambene objekte, a vrednost te investicije je 18 hiljada evra. JKP "Stan će u narednom periodu ugraditi još 22 takva nova lifta i reparirati deset starih.

Od kako je pre 16 godina sagrađena višespratnica na Futoškom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << putu 14 c u kojoj je investitor ostavio mesto za lift, a stanari za njega uredno platili ceh, žitelji ove zgrade do sada nisu imali to prevozno sredstvo. Lift je u ovoj šestospratnici izuzetno značajan, kažu stanari, mada na ovu saradnju sa JKP "Stan" nisu pristali svi. 14 stanova će u narednih 12 meseci otplaćivati 5 stotina evra po stanu, koliko za njih košta ova investicija.

U pitanju su novi liftovi, izuzetnog kvaliteta, konfora, bezbednosti i efikasnosti. Oni su oko 30 posto jeftiniji od ostalih, a pri tom su ekonomičniji jer troše manje struje, kažu u Stanu.

"Ja očekujem ove godine da ćemo ugraditi bar još 10 novih i popraviti isto toliko starih liftova. Već smo sa beloruskim partnerom ugovorili sve i čekao da nam stigne oprema", kaže direktor JKP "Stan" Rajko Bojčić

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović kaže da je "Stan" dugo bio u problemu i da je grad nasledio firmu sa ogromnim dugovima, ali da će oni učiniti sve da se ona oporani, pa je taj ugovor sa Belorusima izuzetno značajan.

Problem nedostatka, ali i dotrajalih liftova je hroničan gradski problem, kaže Jovanović i dodaje da će "Stan" nastaviti sa ugradnjom liftova jer je to jedna od njihovih najvažnijih delatnosti. On dodaje da je važno naglasiti da je JKP "Stan" firma koja i dalje posluje i koja će uskoro u potpunosti stati na noge.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.