Lavrov: Rusija posvećuje pažnju obezbeđenju prava Tatara

Izvor: Press, 29.Okt.2014, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija posvećuje pažnju obezbeđenju prava Tatara

"Rusija posvećuje posebnu pažnju obezbeđivanju prava i sloboda svih građana, uključujući i krimske Tatare", saopštio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom muslimanske Nove godine.
Lavrov ističe kako su poštovanje partnera i njihovih interesa i povećanje nivoa uzajamnog poverenja u skladu sa objektivnim tendencijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << stvaranja policentričnog svetskog poretka.

"Rusija je nedavno demonstrirala takav pristup dosledno razvijajući dijalog sa Organizacijom islamske kooperacije", napominje Lavrov, a prenosi Tas.

"Nedavne uspešne političke konsultacije između ruskog ministarstva spoljnih poslova i generalnog sekretarijata Organizacije islamske kooperacije je proširilo mogućnosti naše saradnje, uključujući i saradnju u okviru UN i drugih međunarodnih organizacija. Drago nam je što vidimo kako se naše pozicije približavaju u pogledu važnih međunarodnih problema, uključujući i saradnju na polju ljudskih prava", istakao je Lavrov.

On je podsetio i na potpisivanje predsedničkog dekreta o rehabilitaciji krimskih Tatara, uključujući i priznavanje ravnopravnosti njihovog jezika.

Lavrov je istakao i usvajanje programa razvoja Krima i Sevastopolja do 2020. godine, kojim su predviđena ulaganja u vrednosti od gotovo 700 milijardi rubalja.

"Očekujemo da će sve te mere obezbediti normalan život ljudi i stvoriti uslove za konstruktivan razvoj svake nacionalnosti u njenoj otadžbini", zaključio je Lavrov.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rusija brine i o krimskim Tatarima

Izvor: B92, 29.Okt.2014

Rusija posvećuje posebnu pažnju obezbeđivanju prava i sloboda svih građana, uključujući i krimske Tatare,rekao je Sergej Lavrov povodom muslimanske Nove godine...Ministra spoljnih poslova Rusije ističe kako su poštovanje partnera i njihovih interesa i povećanje nivoa uzajamnog poverenja u skladu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.