Labrador klub zakupio motel Kaštel u Srpskoj Crnji

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 20.Nov.2010, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Labrador klub zakupio motel Kaštel u Srpskoj Crnji

ZRENJANIN - Beogradska firma "Labrador klub" d.o.o. zakupila je na deset godina motel "Kaštel", na osnovu javnog poziva. Komisija za sprovođenje javnog poziva za davanje u zakup prihvatila je ponudu "Labrador kluba", koji će plaćati opštini Nova Crnja mesečni zakup 50.000 dinara, a zakupac se obavezao da će u renoviranje tog arhitektonski zanimljivog zdanja, smeštenog uz srpsko-rumunsku granicu, u prvoj fazi uložiti 108.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << evra.

Zakupac je najavio da namerava da se bavi lovnim i tranzitnim turizmom i organizovanjem posebnih vikend programa i poseta. Svečano otvaranje "Kaštela" predviđeno je za 20. april 2011. godine, a potrebno je još da predsednik opštine Nova Crnja potpiše ugovor sa zakupcem, čemu prethodi saglasnost Direkcije za imovinu Republike Srbije.

"Kaštel" je sada u državnoj svojini, a izgradio ga je nemački general Franc Nojhauzen, za vreme fašističke okupacije 1943. godine, po uzoru na banatske dvorce iz 18. i 19. veka.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.