Krkobabić sa predstavnicima EKRE

Izvor: S media, 03.Dec.2010, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić sa predstavnicima EKRE

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić istakao je danas u razgovoru sa predstavnicima evropske nevladine organizacije koja se bavi pitanjima izbeglica - EKRA, napore koje Srbija čini oko integracije izbeglih i obezbedjivanja uslova za njihov život u novoj sredini.

Potpredsednik Vlade je naglasio da Srbija očekuje da i drugi iz okruženja učine isto ono što i Srbija čini - da svakom vrati svoje lično i imovinsko pravo, , saopšteno je iz kabineta potpredsednika Vlade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Krkobabić je istakao da je budžet namenjen izbeglicama ostao isti i u 2010. godini kao i u 2009. i da tu, za razliku od drugih resora, nije bilo nikakvih restrikcija.

On je ukazao da izbegli dele sudbinu svih stanovnika Srbije, bez ikakve razlike ili odvajanja i predstavnike EKRE i Danskog saveta upoznao sa još uvek postojećim i problemima izbeglih, proteranih i interno raseljenih.

Krkobabić je konstatovao da i pitanje nestalih, bez obzira na nacionalnost, posebno otežava ukupnu i tešku izbegličku problematiku.

Zajednički je konstatovano da se pred "tim delikatnim i evidentnim problemima ne smeju zatvarati oči i da moraju ostati u fokusu pažnje i efikasnog rešavanja do trenutka dok ne budu trajno rešeni".

U delegaciji EKRE bili su predsednik Upravnog odbora te organizacije Andres Kam, koji je i generalni sekretar Danskog saveta za izbeglice, generalni sekretar EKRE Bjarte Vandvik i izvršni direktor nevladine organizacije "Grupa 484" Vladimir Petronijević.

Kako se navodi u saopštenju, EKRA je najuglednija evropska nevladina organizacija koja se bavi pitanjima izbeglica i azilanata i koja okuplja u jedinstvenu mrežu sedamdesetak sličnih organizacija iz gotovo svih zemalja EU, a kao i Danski savet, aktivna je u Srbiji još od početka konflikta medju bivšim republikama SFRJ.

EKRA se posebno zalaže kod vlada zemalja EU i u parlamentu EU u Briselu za povratak ličnih i individualnih prava prognanim i izbeglim Srbima iz Hrvatske medju kojima su na prvom mestu oko 40.000 otetih srpskih stanova, uskraćene i neisplaćene penzije i drugo, dodaje se u saopštenju potpredsednika Vlade Srbije.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.