Krkobabić: O koaliciji posle Nove godine

Izvor: Politika, 21.Dec.2011, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: O koaliciji posle Nove godine

Prvi sagovornici PUPS-a biće partneri iz sadašnjeg saveza – Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić najavio je juče da će ta stranka posle Nove godine početi pregovore o predizbornoj koaliciji, a prvi sagovornici će im biti partneri iz sadašnjeg saveza –Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija, jer je to „civilizacijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i ljudski”.

Krkobabić, koji je na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora svoje stranke dobio mandat da razgovara o predizbornim i postizbornim savezima, naglasio je da njihovi sadašnji partneri predsstavljaju sasvim pristojnu koaliciju i da tu do isteka mandata ove vlade u maju neće biti nikakvih promena, a o tome šta će se dešavati u budućnosti, kako je rekao, još je rano govoriti. Niko, kako je istakao, ne bi trebalo da bude nervozan, jer PUPS ni s kim nije pregovarao već samo razgovarao.

U javnosti se, kako je rekao, provlači kako je PUPS nečija pratilja ili privezak. Krkobabić, međutim, veruje da je stranka sposobna da na nerednim izborima osvoji pet puta više mesta u parlamentu nego što ih ima sada. Stranka je, procenjuje , dovoljno snažna da ne mora da se bori za cenzus. „Svi mi zajedno činimo takvu snagu da nema šanse da će biti reči o nekim malim procentima. Mi idemo na pobedu”, istakao je Krkobabić.

On je, obraćajući se članovima GO, rekao da je PUPS jedina stranka u vlasti koja je ispunila svoja predizborna obećanja i da zato zaslužuje pažnju drugih, ali i da je suodgovorna za tešku ekonomsku situaciju, jer nije bila dovoljno snažna da uđe u parlament i u prethodnom mandatu. On je kritikovao i kolege iz vlade optužujući ih da nepotrebno troše novac na brojna putovanja po svetu, „kao da su svi ministri spoljnih poslova” dok je on odbio brojne pozive koji su mu stigli pravdajući to teškom ekonomskom situacijom u zemlji. Čak je, kako je rekao, jedini koji je za svoj kabinet iz godine u godinu tražio u budžetu sve manje novca dok su ostali imali sve veće prohteve.

J. Cerovina

objavljeno: 22.12.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.