“Kazalište”, “Lollobrigida” i maskenbal u KST-u

Izvor: Blic, 21.Dec.2012, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Kazalište”, “Lollobrigida” i maskenbal u KST-u

U Beogradu se svake nedelje održava pregršt dobrih žurki i koncerata, pa je takav slučaj i sa pretposlednjim vikendom pred Novu Godinu. Ovog puta izdavja se nastup komšija iz Hrvatske “Prljavog Kazališta”, “Lollobrigide”, ali tradicionalni maskenbal u KST-u.

"Prljavo kazalište” će održati prvi nastup u Beogradu posle 26 godina i to od 20 sati u subotu u Kombank Areni. Dolazak vlasnika hitova “Tu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << noć kad si se udavala”, “S vremena na vrijeme“, “Ma kog me boga za tebe pitaju“, “Na badnje veče“ drugih su pratile neke kontroverze i odlaganje prvog koncerta, ali sigurno je da se očekuje više nego dobra svirka. Karte su 1.800, 1.900, 2.200, 2.400, 2.500 i 2.800 dinara.

Takođe komšije iz Hrvatske, “Lollobrigide”, nastupiće večeras u klubu “Gan”. Harizmatična Ide Prester i ekipa koja je napravila hitove sigurno će napraviti pravi dobru atmosferu, pošto ih “bije glas“ da se njihove svirke nekako uvek pretvore u žurke. Ulaz je 800 dinara. Zanimljivo će biti i u petak u “Božidarcu”, gde će se održati velika igranka povodom lansiranja projekta „Planeta Gruvlend!“. U ovom projektu učestvuje veliki broj ponznatih domaćih muzičara među kojima Bisera Veletanlić, Leo Martin, Bebi Dol, Oliver Nektarijević, Bojana Stamenov, Bane Lalić, Emilja Đonin, Vukašin Marković, Dana Gašić, Marčelo i Struka, Vasil Hadžimanov, Momčilo Bajagić Bajaga, Rambo Amadeus, Zvonimir Đukić Đule, Marko Stojanović Maraqya... Nastupaju još Laura 2000 i Bojana Stamenov.

Pogodno za ples će biti u petak u baru “Brankow“ gde će, uz slobodan ulaz, svirati “Abba tribute band”. To može biti lepa prilika da se podsetite “The Winner Takes It All”, “Dancing Quenn” i drugih hitova popularnih Šveđana. Oni malo otmeniji mogu posetiti koncert fado dive Ane Mouro u subotu u Diva klubu u Grand Kazinu. Poznavaoci ovog muzičkog pravca kažu da Ana Mura ima jedinstven glas koji se slobodno okreće tradiciji, ali i elegantno flertuje sa pop muzikom čineći na taj način fado prijemčiviji publici.

Ljubitelji hip hopa mogu, uz cenu karte od 500 dinara, poslušati crnogorski bend “Who see” u subotu na “Povetarcu”. Posle odličnog prvog albuma “Sviranje Kupcu” izdali su i fenomenalni “Krš i Drača” koji je pokupio MTV nagradu za best Adria act. Klaberi mogu svratiti u klub “The Tube“, gde dolazi Rej Okpara da promoviše svoj novi album “Good times“, koji je izdao da etiketu čuvene Anje Šnajder. Domaća podška su Tijana T i Dušan Lolić, dok sutradan nastupaju maheri disko fanki hausa Oysha i Goran Starčević. Ulaz je slobodan, sve devojke koje dođu u klub od 23.30 do 01.00 imaće prilike da degustiraju besplatne koktele.

Na tradicionalnom, 39. po redu maskenbalu Kluba Studenata Tehnike, tema je “Dan posle juče”. Muzički program predvode grupa “Električni orgazam” i Neša “Galija”, a biće ukupno četiri stejdža. Osim hedlajnera na glavnoj bini su još “Sevdah Baby” i “Jailbreak”. Na rege ska stejdžu su “Samostalni referenti”, “Blaya Dub Playa”, “Dečja radost” i “Che Guerillaz”, na DJ bini su Dejan Milićević, Ognjen Krstić i Marko Gangbanger, a na dens stejdžu će se slušati osamdesete, devedesete i Hard & Heavy muzika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.