Jelisavetini ljubavni jadi u Vuku

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelisavetini ljubavni jadi u Vuku

Predstava "Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera" po tekstu Milana Jelića u režiji Dare de Luke biće premijerno izvedena 1. decembra u 20h u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić", na velikoj sceni "Aleksandar Popović".

To je nova verzija komedije koja je 70-ih godina bila hit u Ateljeu 212, sa Mikijem Manojlovićem i Sekom Sablić u glavnim ulogama. Ta predstava je odigrana preko 100 puta.

Glavne likove sada igraju Bojan Žirović i Irena Mičijević, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uz njih Tatjana Kecman i Nađa Sekulić kao komšinice ljubavnog para u malom periferijskom naselju.

Jelićev komad bio je njegov studentski rad na Fakultetu dramskih umetnosti. Tema je frustracija pojedinca koji ne može adekvatno da odgovori na očekivanja zajednice.

U adaptiranoj verziji teksta se pojavljuju Jelisaveta, Milovan, Velinka i Zora, komšije u malom periferijskom naselju,smeštene u vreme koje može biti iza i ispred nas. Jelisaveta, nežna duša koja sanja o cveću i moru, zatvorena u periferijski kućerak s pogledom na zid, iznenada se zaljubljuje u molera Milovana koji joj ljubav uzvraća. Uz Velinku i Zoru, Jelisavetine budalaste komšinice koje je špijuniraju, tračare i iskorišćavaju, priča prati prvu godinu bračnog života Jelisavete i molera Milovana.

U adaptiranoj verziji broj likova je smanjen (sa sedam na četiri), a vreme radnje nije definisano jer je priča vezana za naravi i psihologiju ovih prostora, za ,,palanku koja je bila i koja će biti".

Scenu i kostime kreirao je Igor Vasiljev.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.