Jean-Luc Ponti na Nišvilu 2011 festivalu

Izvor: NC magazin, 01.Okt.2010, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jean-Luc Ponti na Nišvilu 2011 festivalu


Jedan od najznačajnijih jazz i jazz rock muzičara od šezdesetih godina na ovamo, francuski violinista i kompozitor Jean Luc Ponty (Žan Lik Ponti) biće jedan od headliner-a XXVIII Nišville jazz festivala koji će se održati od 11. do 14. avgusta 2011. godine – najavio je direktor festivala Ivan Blagojević.

Za ovog vanserijskog muzičara, koji će sa svojim bendom nastupiti prvog dana festivala, jedan od najpoznatijih jazz publicista svih vremena Joakim Berent je rekao da je upravo sa Pontijem počela nova era kada je reč o violini u džezu, a njegov fraziranje uporedio sa stilom improvizacija Džona Koltrejna (John Coltrane).
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na NC magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NC magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NC magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.