Izvršni direktor Jaguara najavio sportski crossover sa petoro vrata

Izvor: Moto.rs, 10.Dec.2014, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršni direktor Jaguara najavio sportski crossover sa petoro vrata

Nemojte dozvoliti da vas vaše oči prevare. Naime, ovaj prostrani model sa petoro vrata koji možete videti na fotografijama uprkos tome što izgleda kao SUV nije SUV. Slično kao što je BMW svojim modelima dodelio odrednicu Sports Activity Coupe, tako će i Jaguarov prvi model nalik na SUV dobiti svoju sopstvenu kategoriju.

Prema navodima jednog od rukovodilaca Jaguara ovaj model će biti sportski crossover i biće najverovatnije baziran na CX-17 konceptu iz 2013. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs <<

Razlog za ovu promenu kategorije vozila odnosno izmišljanje nove kategorije treba tražiti pre svega u činjenici da Jaguar ne želi da se njegovi modeli nadmeću sa Land Rover modelima koji su deo iste kompanije jer su Land Roveri SUV modeli.

foto © Jaguar
Pogledaj vesti o: Nova godina,   Rover

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.