Izbegnite praznične alergije

Izvor: B92, 23.Nov.2011, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbegnite praznične alergije

Vreme praznika umesto radosti i veselja može biti veoma neprijatno iskustvo ako patite od alergija ili astme.

Izloženost mirišljavim svećama, osveživačima vazduha, dimu iz kamina, pa čak i jakim parfemima može da podstakne alergijske reakcije kod osetljivih osoba.

Putovanje takođe može biti veoma stresno, pa je od osnovnog značaja da ga isplanirate dovoljno unapred ukoliko imate članove porodice sa astmom, alergijama na hranu ili vazduh u zatvorenom prostoru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Novogodišnje jelke i hemikalije koji služe za njeno ukrašavanje, poput veštačkog snega, takođe mogu izvati iritaciju disajnih puteva. Potpuno je svejedno da li ćete imati veštačku ili pravu jelku, pošto problem zapravo leži u ukrasima koje iznosite iz godine u godinu i koji su retko zaštićeni od prašine, vlage i ostalih alergena.

Budite oprezni i sa hranom. Sumnjive soseve, supe ili pudinge uvek je najbolje preskočiti ako niste sigurni u njihove sastojke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.