Ističe rok važenja plavih pasoša

Izvor: Studio B, 31.Dec.2011, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ističe rok važenja plavih pasoša

Rok važenja "plavih pasoša" ističe danas i po najavama nadležnih neće biti produžetka njihove primene.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podsetilo je građane da rok važenja starih pasoša ističe 31. decembra ove godine i pozvalo građane da izvade nove, biometrijske putne isprave.

"Podsećamo građane koji još nisu zamenili stare, 'plave pasoše' novim, biometrijskim, da rok njihovog važenja ističe 31. decembra 2011. i da mogu da posete nadležnu jedinicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << MUP-a i podnesu zahtev za novu putnu ispravu", objavljeno je na internet stranici MUP-a.

Građani koji borave u inostranstvu se, takođe, podsećaju da MUP može odgovoriti na njihove zahteve za dobijanjem novih dokumenata - lične karte i pasoše za vreme dok borave u Srbiji.

MUP je do sada izdao oko 3,7 miliona biometrijskih pasoša i 3,5 miliona ličnih karata, navedeno je, 20. decembra u odgovoru MUP-a, dostavljenom Tanjugu.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je polovinom decembra da nema promene u roku isteka važenja starih pasoša i da će ostati 31. decembar.

On je ponovio da je insistiranje na promeni starih dokumenata neophodno zbog promene imena države u proteklih nekoliko godina koja često dovodi u zabunu nadležne organe u vršenju provere identiteta građana.

Dačić, koji je i zamenik premijera je naglasio da i Evropska unija insistira da ne bude u opticaju više vrsta pasoša dodavši da i on deli isto mišljenje.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.