Igokea pobedila Radnički – Boltauzer (pre)sudio

Izvor: KGsport.info, 05.Jan.2013, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igokea pobedila Radnički – Boltauzer (pre)sudio

Košarkaši Radničkog na gostovanju lideru ABA lige, ekipi Igokee, pretrpeli poraz u otvaranju nove kalendarske godine. Domaći krenuli jako od samog početka i držali prednost tokom prvog poluvremena.  Branko Jorović potuno vratio formu nakon godina povreda, neigranja i svih problema koji su ga pratili. 89:85 (29:19, 16:18, 20:24, 22:25.)
Ekipa Igokee je vrlo preciznim šutevima i iz reketa i spolja od samog početka utakmice dominirala rezultatski. Igrala „na oko“ jednostavnu košarku, čiji su se napadi završavali poenima i kada se činilo da nema rešenja.
Radnički je u sastavu imao posle dužeg vremena dva jaka igrača na centarskoj poziciji, ali to je bilo samo na papiru. Novajlija Vizer je već posle par minuta zaradio 3 faula i Ratko Varda je ponovo ostao „sam“ u reketu.
Vec nakon prve četvrtine, domaći su stekli dvocifrenu prednost, a tu se 18 postignutih poena posebno istakao sjajni Branko Jorović, naš reprezentativac, član čuvenih „Moskitosa“ Moke Slavnića, koji su pobijeni „metlicom“ ( ili „muhotepalicom“ )  2006. godine u Španiji…bez osporavanja kvaliteta igrača  te ekipe.
Posle prvih dvadeset minuta, domaći su imali prednost od 8 poena.
U prvih pet minuta drugog poluvremena, košarkaši Radničkog pogađaju 5 trojki iz isto toliko pokušaja i serijom 17:5 se vraćaju poptuno u igru, kada je malo ko to očekivao, zvog izuzetno dobre partije Igokee u prvom poluvremenu. Branko Jorović kao da nije igrao u drugom poluvremenu utakmice. 
Nakon toga Radnički nije stao i Aleksandar Ćapin svojom petom trojkom i sa ukupno 19 poena do tog momenta, dolazi do prvog vođstva nakon početnih 3:0 na samom početku utakmice. Nakon tri deonice gosti su imali više nego zadovoljavajući rezultat u odnosu na prikazanu igru. (65:61)
Radnički je postigao šest trojki u trećoj deonici. Dača Mijatović je sa dve uzastopne digao ekipu, zatim je Ćapin dodao još tri, a onda i Vajt „preko ruke“ još jednu.
Nakon prilaska gostiju na egal rezultat, sudija Boltauzer svira 3 lične u napadu Ratku Vardi i Radnički veoma teško može „bez centra“ do kraja.  Igokea odlazi na 73:62 i već lakše diše publika u Laktašima.
Ali sa ukupno 11 trojki za sedamnaest  minuta, gosti se OPET vraćaju u igru, i na dva minuta do kraja imaju samo dva poena minusa. 81:79  
I dok se osluškuje pobeda Splita nad Cedevitom u Zagrebu, Radnički na minut do kraja utakmice ima nerešen rezultat 81:81, a Aleksandar Ćapin na otvorenom šutu nije pogodio van 6,75m.
Izuzetno loš skok u odbrani Radničkog je doprineo da u neizvesnoj završnici domaći imaju priliku za popravni iz skoro svakog promašenog napada u poslednjoj deonici, te je Radničkom bilo teško da, bez pravog centra skoči i uhvati loptu pod košem.
Najefikasniji na utakmici je bio sjajni Aleksandar Ćapin sa 29 poena (7 trojki), Vajt je dodao 13, a Sinovec 12 poena. Kod domaćih, najefikasniji je još iz prvog poluvreman bio Branko Jorović sa 22 poena, Joksimović je dodao 20 poena, a Komatina i Hamonds su u poslednjoj deonici ofanzivnim skokom, te slobodnim bacanjima zadržali bodove u Laktašima.
KK Igokea: KK Radnički 89:85 (29:19, 16:18, 20:24, 22:25.)
Hala: u Laktašima
Gledalaca: 2350.
Sudije: Boltauzer, Lovšin i Radojković.
KK IGOKEA: Adamović 3, Dozet 7, Jorović 22, Komatina 12, Gajović, Radukić, Bocka, Brkić 3, Hamonds 10, Joksimović 20, Edvards 7, Štemberger 4.
KK RADNIČKI: Miljenović, Sinovec 12 , Ćapin 29, Jović, Emening, Varda 8, Birčević, Borisov 10, Krstović 5, Mijatović 8, Vajt 13, Vizer.
U narednom kolu ABA takmičenja, ekipa Radničkog dočekuje MZT iz Skoplja, 14. januara u 20:30h u hali „Jezero“.
Foto: Duško Đorđević
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Radnički se borio, Igokei triler završnica

Izvor: Sportal.rs, 05.Jan.2013

Radnički iz Kragujevca bio je na pragu podviga na gostovanju Igokeii, ali je lider ABA lige slavio u 16. kolu rezultatom 88:85 (29:19, 16:18, 20:24, 23:24) posle neizvesne završnice.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.