I ministar prosvete zabranio paketiće od državnih para

Izvor: Press, 26.Dec.2013, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I ministar prosvete zabranio paketiće od državnih para

"Iz budžeta neće biti odvojena sredstva za novogodišnje paketiće", rekao je ministar Jovanović Tanjugu i naveo da će možda ipak biti obezbeđen donator.
U svakom slučaju, pare iz državne kase ove godine nećemo dati za paketiće, poštujući preporuke za mere štednje, rekao je ministar i naveo da se protiv ovakve odluke deo zaposlenih u ministarstvu usprotivio i pokrenuo peticiju, ali da su ubrzo odustali od prikupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << potpisa.
Ministar prosvete je apelovao na sva pravna i fizička lica, kao i na organe lokalne samouprave da svojim ličnim angažovanjem u okviru mogućnosti pomognu realizaciju novogodišnjih svečanosti za decu zaposlenih u prosvetnim institucijama svojih sredina. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije početkom decembra saopštila je da su za decu zaposlenih u Ministarstvu prosvete obezbedeni pokloni za Novu godinu pojedinacne vrednosti od 8. 500 dinara, za šta je, kako su naveli, iz budžeta opredeljeno više od milion dinara.
Ministarstvo privrede, u sklopu opštih mera štednje, neće isplaćivati novčane naknade za novogodišnje poklone zaposlenima, jer je to "neprimereno".
Pitanje zašto deca u tom ministarstvu neće dobiti novogodišnje paketiće, postavio je "jedan državni službenik u ministarstvu" ministru Saši Raduloviću, a odgovor je prosleđen medijima.
"Svi bi reforme, samo da ne utiču na njih. Ali ne može. Spremnost na reforme moramo pokazivati na sopstvenom primeru. Ne samo deklarativno, već na delu", navodi ministarstvo u odgovoru, i ukazuje da svaki ministar i državni službenik ima obavezu domaćinskog upravljanja sredstvima poreskih obveznika i građana Srbije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.