Hrvatska: Izabrati lekara opšte prakse, ili sledi oduzimanje oružja

Izvor: BKTV News, 04.Dec.2012, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Izabrati lekara opšte prakse, ili sledi oduzimanje oružja

Rok do kog svi vlasnici oružja u Hrvatskoj moraju policiji prijaviti informacije o izabranom lekaru primarne zdravstvene zaštite ističe sutra, a ukoliko to ne učine sledi kazna – ukidanje oružanog lista i oduzimanje oružja.
“Rok je vrlo kratak i apelujemo na sve vlasnike dugih i kratkih cevi da to urade što pre”, upozorio je predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Dušan Miljuš.
Onima koji to ne učine ukinuće se oružani list i oduzeti oružje, a dodatne brige za >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vlasnike oružja, kako navodi index.hr, dolaze i nakon Nove godine.
Hrvati koji poseduju oružje moraće da plate porez na pištolje i puške – procenjuje se da bi se godišnje od tog novog nameta u državni budžet moglo prikupiti izmedju 100 i 150 miliona kuna.
U Hrvatskoj je registrirovano više od 300.000 komada oružja na koji bi se, najverojatnije, plaćao jednokratni paušalni iznos poreza.
Novi porez najteže bi, pretpostavke su sekretara hrvatskog lovačkog saveza Ivice Budora, pogodio više od 70.000 lovaca u Hrvatskoj koji imaju prosečno tri puške.
“Normalno, nismo zadovoljni, s obzirom na to da takvih slučajeva u Evropskoj uniji u koju ulazimo nema, tako da smatramo da ni mi ne trebamo biti izuzetak”, naglasio je Budor.
Izvor: Blic
Tweet
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.